mad og gravid
Gravid

Gravides indtag af DETTE kan give børn astma

3. marts 2015
af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
Ny amerikansk forskning viser, at der er øget risiko for, at dit barn udvikler astma, hvis du under din graviditet indtager for meget af én særlig fødevare. Se hvilken her!

Mange kvinder oplever en øget trang til sukker, når de er gravide, men det er næppe en hemmelighed, at sukker ikke ligefrem er det sundeste for hverken dig eller din baby.

Og nu er der føjet endnu en ting til listen over ulemperne ved sukker:

Børn har nemlig en øget risiko for at udvikle astma, hvis deres mor under graviditeten har indtaget for store mængder sukker.

Det viser en ny undersøgelse fra 'American Academy of Allergy, Asthma & Immunology', som har set nærmere på helbredstilstanden hos 1.111 mødre og deres børn.

Begræns især dit sukkerindtag i 2. trimester

Det er især i deres 2. trimester, at de gravide skal holde igen med sukkeret, konkluderer undersøgelsen.

Børn har således 22 procent større chance for at udvikle astma i 7-års alderen, hvis deres mødre har indtaget store mængder fruktose under 2. trimester i graviditeten, lyder advarslen. Fruktose kommer bl.a. fra sukkerholdig sodavand.

Børns eget sukkerindtag øger også risikoen for astma

Det er dog ikke kun de gravide, men også børnene selv, der bør begrænse sukkerindtaget, understreger forskerne bag undersøgelsen.

Børnenes eget indtag af sukker har nemlig også stor indflydelse på, om de udvikler astma eller ej. Bl.a. viser undersøgelsen, at børn, som i 2-årsalderen indtager meget sukkerholdig juice, er i langt større risiko for at få astma, end børn, der har et begrænset indtag af denne drik.

Kilde: Videnskab.dk

Læs også: 5 typer mad din gravide krop kræver - og hvad det betyder! Spis dig til en lettere graviditet Så meget skal du spise under din graviditet Mad du bør undgå som gravid Sådan spiser du sundt, når du er gravid