8 tegn på graviditet, tidlige tegn på graviditet
Gravid

Er jeg gravid? 8 tegn på graviditet

1. januar 2023Opdateret 20. februar
af redaktionen
Foto: Shutterstock
De fleste ved, at kvalme og udebleven menstruation kan være tegn på graviditet. Men kender du de til de andre tegn på graviditet? Bliv klogere på de tidlige tegn på graviditet her.

Nogle kvinder kan bare mærke, at de er gravide, før nogle symptomer overhovedet viser sig, eller en test har bekræftet det.

Andre oplever måske ingen tegn eller forskel før slutningen af graviditeten. For nogle kan de tidlige tegn på graviditet også blive forvekslet med de symptomer, man har op til sin menstruation.

Og så er der den store gruppe midt i mellem. Dem, der pludselig får velkendte graviditetssymptomer som kvalme og udebleven menstruation, og som derfor tager en graviditetstest, som giver dem et sikkert svar.

Men hvad er de tidlige tegn på graviditet? Bliv klogere nedenfor på 8 almindelige tegn på graviditet. Du kan også læse mere om, hvornår du kan mærke de tidlige tegn her.

Symptomer på graviditet

Tegn på graviditet kan vise sig på forskellige måder. Nogle oplever blandt andet kvalme, mens andre ingen tegn oplever.

Når du har en fornemmelse af, at du måske kan være gravid er det nemmest at tage en graviditetstest. På den måde får du et mere sikkert svar end ved blot at lytte til dine symptomer.

Tegn på graviditet kan nemlig vise sig på mange forskellige måder i kroppen. Symptomerne er nødvendigvis ikke de samme for alle kvinder, og det kan være forskelligt hvilke symptomer, der kommer først – og om de overhovedet kommer.

Så hvis du er det mindste i tvivl kan du altid tage en graviditetstest, som kan købes på apotektet eller i diverse supermarkeder.

Hvis du er gravid, kan du beregne din terminsdato med vores terminsberegner her.

Her er 8 tegn på graviditet

Ifølge Sundhed.dk og Netdoktor.dk (link fjernet) er der 8 almindelige tegn på graviditet, som mange oplever. Det skal dog påpepges, at nedenstående symptomer godt kan skyldes andre helbredsmæssige årsager.

  1. Ingen menstruation eller menstruation udebliver
  2. Kvalme - primært om morgen
  3. Brysterne vokser eller bliver ømme
  4. En oplevelse af unormal træthed
  5. Hovedpine og svimmelhed
  6. Følsomt tandkød
  7. Forstoppelse
  8. Humørsvingninger

Kilde: Sundhed.dk og Netdoktor.dk

Tidlige tegn på graviditet

Allerede efter uge et eller to af graviditeten kan de første graviditetssymptomer begynde at vise sig. De fleste opdager, at de er gravide, fordi deres menstruation udebliver. Nogle har på det tidspunkt det allerede på fornemmelsen, fordi de har en murren i underlivet. Andre kan også tolke den fornemmelse, som at menstruationen er på vej.

Det kan svært at afgøre blot på symptomer, hvorvidt man er gravid eller ej. Den eneste måde man med sikkerhed kan finde ud af, om man er gravid er som nævnt ved at tage en graviditetstest. Den dag du skulle have haft din menstruation, kan testen vise, om du er gravid.

Hvis dine gener ikke forsvinder eller du oplever, at din graviditetstest er positiv skal du altid kontakte din egen læge.

https://imgix.femina.dk/2022-04-20/tegn_paa_graviditet_motion_og_kost.jpg

Undgå for mange graviditetsgener

Hvis du oplever mange gener tidligt i din graviditet kan det være en god ide at kigge på din kost og dine motionsvaner.

Ifølge Netdoktor.dk (link fjernet) kan man mindske og forebygge mange gener ved at spise en god varieret kost og dyrke motion dagligt.

Dette betyder ikke, at du nødvendigvis skal være så aktiv, som inden du blev gravid, men istedet sørge for at bevæge dig. På den måde kan du mindske nogle af graviditetsgenerne.

Det skal påpeges, at selvom du lever sundt kan du sagtens opleve de samme tegn på graviditet langt ind i din graviditet.

Husk: Hvis du har uforklarlige smerter skal du altid kontakte din læge.

Læs også