https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/gravid/2015/juli/gravidvaegt612.jpg
Gravid

Din vægt i første graviditet kan påvirke dit næste barn

24. juli 2015
Af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
Forskning viser, at hvis en kvinde har en usund vægt under sin første graviditet, kan det have en negativ effekt på hendes næste graviditet – også selvom hun ikke oplevede nogen komplikationer første gang.

Forskere fra Saint Louis University i USA er kommet til en noget overraskende konklusion efter at have foretaget en omfattende undersøgelse af over 100.000 amerikanske kvinder i perioden 1989-2005.

Kvinder, som er undervægtige under deres første graviditet, har 40 procent større risiko for at føde en meget lille baby næste gang - og 20 procent større risiko for at føde for tidligt næste gang.

Og kvinder, som er overvægtige under deres første graviditet, har 54 procent større risiko for at føde en meget stor baby næste gang og 156 procent større risiko for at udvikle svangerskabsforgiftning ved næste barn. Det er desuden 85 procent mere sandsynligt, at næste fødsel ender med kejsersnit.

Disse risici gælder, også selvom kvinden ikke oplevede nogen komplikationer under sin første graviditet og her fødte sunde og raske børn.

Vær også på vagt i næste gang graviditet

Det mest overraskende er dog nok, at disse risici også stadig gælder, selvom kvinden - der i første graviditet var undervægtig eller overvægtig - havde en normal og sund vægt på det tidspunkt, hvor hun blev gravid med sit næste barn.

- Mødre, der vejer for meget eller for lidt under første graviditet, kan godt have ukomplicerede svangerskabsforløb og føde sunde babyer første gang, men vores forskning viser, at disse mødre stadig er i forøget risiko for modsatte udfald under deres næste graviditet. Derfor bør andengangsmødre alligevel være på vagt, selvom alt gik fint første gang til trods for deres eventuelle overvægt eller undervægt, siger forskningsleder Jen Jen Chang til tidsskriftet 'American Journal of Obstetrics and Gynecology'.

Med den populære AngelSounds ultralydsmonitor kan I lytte til jeres ufødte barns hjertelyd og bevægelser - en fantastisk oplevelse for enhver kommende mor og far. Allerede fra 12. uge i graviditeten kan I med AngelSounds høre barnets hjertelyd, og der er også mulighed for at høre hvis barnet hikker, sparker mm. Med AngelSounds kan du også optage hjertelydene, så I (og jeres barn) kan lytte til de smukke lyde senere i livet, eller I kan sende optagelserne pr. e-mail til f.eks. bedsteforældre.

Køb AngelSounds ultralydmonitor her >>

Forebyggelse og behandling af strækmærker!

Strækmærker er noget, de fleste gravide frygter - og som de fleste desværre også kan nikke genkendende til. Beauté Pacifiques nye creme 'Scars&Stripes' anvendes til forebyggelse og behandling af ar og strækmærker. Cremen arbejder dybt i hudens lag med fire virksomme ingredienser, der på hver sin måde forebygger og reducerer rødmen og normaliserer den strukturforandring, som gør ar og strækmærker synlige.

Køb Scars&Stripes mod strækmærker her >>

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs også