Hysterisk barn
Familieliv

Vigtigt at hysteriske børn får lov at rase ud

1. marts 2016
af Anne Romanelli
Det er vigtigt, at du lader dit barn rase ud, hvis det får et hysterisk anfald. Barnet lærer nemlig meget om sine følelser, forklarer familierådgiver.

Det kan være svært at finde ud af, hvad i al verden man som forælder skal gøre, når ens barn pludselig får et hysterisk anfald.

Men man skal faktisk ikke gøre så meget andet end at være rolig og til stede, mener familierådgiver Camilla Justesen.

- Det er helt afgørende, at man ikke møder barnet med vrede eller irritation, og man skal heller ikke forsøge at løse problemet midt i barnets raseriudbrud. Man skal bare være til stede og signalere, at man er rolig, nærværende og forstående, siger hun til Søndagsavisen.

Barnet skal lære sine følelser at kende

Det hysteriske barn er nemlig midt i en læringsproces, hvor det skal forsøge at forstå og sætte ord på sine følelser. Og det er vigtigt at give plads til, forklarer Camilla Justesen.

Her er hemmeligheden bag velopdragne børn >>

- Hvis man ikke anerkender barnets følelser, bliver der bare skruet op for lyden, og anfaldene kommer oftere. Når børn får mange hysteriske anfald, er det ofte, fordi der ikke er nogen, der interesserer sig for barnets følelser, fortæller hun.

Familierådgiveren beroliger med, at børn helt naturligt vokser fra de hysteriske anfald, efterhånden som de netop lærer at forstå og sætte ord på deres frustrationer i stedet for at skrige og græde.

Artiklen indeholder affiliatelink

Læs også