https://imgix.femina.dk/media/article/reima.jpg
Familieliv

Ny gratis app motiverer børn til at være aktive

19. september 2016
af Anne Romanelli
Inspireret af PokémonGo-feberen har børnetøjsfirma nu udviklet et nyt mobilspil, der - sammen med verdens første bevægelsessensor for børn - skal tilskynde børn til at komme ud og få sig rørt.

Børnetøjsfirmaet Reima har undersøgt børns udendørsaktivitetsniveau i syv lande, og konklusionen er blandt andet, at 9 ud af 10 danske forældre vægter børns udendørsleg højt. Dog lokkes omkring en femtedel af de danske børn mere af elektronisk underholdning end aktiviteter udendørs.

Ny gratis app vil revolutionere Barnets Bog

Sådan er tendensen i mange andre lande også, og Reima har derfor udviklet verdens første bevægelsessensor for børn, ReimaGO-sensoren, der skal gøre det sjovere at være aktiv udendørs.

Barnet belønnes for aktivitet

ReimaGO-sensoren fastsættes på tøjet, hvorfra den måler og sender aktivitetsinformation til din mobil eller tablet.

https://imgix.femina.dk/reima_1.jpg

Ved at downloade en gratis ReimaGO-app kan man herefter se sine data på mobilen eller sin tablet - og få overraskelser og belønninger afhængigt af dagens aktivitetsniveau.

Ny app gør opdragelse sjovt for hele familien

En del af appen er tilpasset børnene. Den er let at bruge og minder om et spil, hvor et barn, baseret på sin egen aktivitet, kan bevæge sin ReimaGO-figur gennem en virtuel verden fuld af overraskelser. Barnet indsamler herved niveaumærker i spillet og kan så opnå belønninger af forældrene, som har deres egen tilkobling i appen.

https://imgix.femina.dk/reima_2.jpg

- Mobilspil kan også få børn i aktivitet. Bare se på Pokémon-bølgen, som har indtaget store dele af verden. Forældre er bekymrede for, om deres børn bevæger sig nok, fordi de er så tiltrukket af konsoller og mobilspil. Men vi kan også vende det om og bruge spil til børnenes fordel! Efter at have været aktive og intensivt bevæget sig udendørs med deres ReimaGO-sensorer kan børnene nyde de sjove spil på skærmen, fortæller administrerende direktør i Reima, Elina Björklund.

Gratis app finder legekammerater til dit barn - lige dér hvor I er!

Flere fordele ved spil

Hun mener, at der er flere fordele at hente i ReimaGO-spillet:

- Det at lære børn at udsætte fornøjelse kan være meget udfordrende i dagens ’Jeg-vil-have-det-hele’- samfund. Vi tror på, at ReimaGO kan hjælpe: Spillet vil belønne børn for at nå deres mål. Alt dette er gjort på en sjov og inspirerende måde, som er i overensstemmelse med børns naturlige legesyge. Børn vil få de sundhedsmæssige fordele ved opfriskende motion, det sjove ved at spille et sejt spil samt det naturlige behag efter fysisk aktivitet – faktisk er det en trefoldig belønning, siger hun.

App tvinger dit barn til at svare dig

Her får du ReimaGO

ReimaGO-sensoren kan købes hos såvel Reima-forhandlere i fysiske butikker samt i onlineshops, bl.a. her.

Ideen er, at sensoren sættes fast i en speciallavet ReimaGO-lomme, som er syet ind i tøjet i den særlige ReimaGO-børnetøjskollektion for sommeren/vinteren 2016, men sensoren kan også bæres i almindelige lommer.

ReimaGO-appen er gratis og kan downloades i AppStore. Fra foråret 2017 vil den også være tilgengægelig i Google Play.

Her er der mange penge at spare på udendørslegetøj til hele familien >>

Læs også