Barnets bog
Familieliv

Gratis app vil revolutionere Barnets Bog

16. august 2016
af Anne Romanelli
Hvornår tog Amalie sit første skridt, og hvordan så det ud, da Laurits spiste lagkage for første gang? Barndommen flyver afsted, og de færreste når vel at få alle minderne arkiveret i den traditionelle Barnets Bog. En ny dansk app gør det muligt at lave en personlig Barnets Bog nemt og hurtigt på mobiltelefonen.

Vi kender den vist alle sammen: En nydelig bog i lyse pastelfarver med en tegning af en baby på forsiden. Indholdet er delvist håndskrevet, og her har mor eller far omhyggeligt noteret de sjoveste og mest mindeværdige begivenheder, barndommen havde at byde på.

Ny app gør opdragelse sjovt for hele familien

Men for mange forældre udvikler Barnets Bog sig til en ulmende dårlig samvittighed.

For bogen er aldrig i nærheden, når der sker noget, og billederne skal først tages og printes ud, før de kan limes fast på de respektive sider. Og langt fra alle har tid til dét i en travl børnefamilie.

Opdatér Barnets Bog på få sekunder

For to småbørnsfædre fra København blev den dårlige samvittighed over de tomme sider i Barnets Bog for meget. Men i stedet for at give op, gik de i gang med at udvikle en ny app, der flytter produktionen af Barnets Bog over på mobiltelefonen.

Gratis app finder legekammerater til dit barn - lige dér hvor I er!

Navnet på app'en er Sweet Child Of Mine, og med den er bogen altid lige ved hånden, når man har brug for den. Det er nemt at sætte nye billeder ind, og det tager kun få sekunder at opdatere bogen, så de sødeste og vigtigste minder kommer med.

Det er samtidig ikke kun forældrene, der kan byde ind. Bogen kan nemlig deles, så også bedsteforældre og søskende kan være med til at vælge mindeværdige episoder ud.

Sådan bliver app'en til en fysisk bog

Hele produktionen af bogen foregår på mobiltelefonen, og når bogen er færdig, er der mulighed for at få den trykt som bog eller e-bog, så man stadig får den helt autentiske oplevelse af en rigtig Barnets Bog - bare uden billeder der falder ud og forsvinder, og tomme sider, der aldrig blev fyldt ud:

https://imgix.femina.dk/app_0.jpg

Forældrene bestemmer selv, hvilke spørgsmål der skal besvares i bogen, og dermed hvilke minder der skal gemmes. De slipper for blanke linjer og sider, og når bogen skal trykkes, vælger de selv tema og design, så bogen bliver præcis, som de ønsker det.

Sweet Child of Mine-app'en er gratis. Prisen for Barnets Bog som e-bog er 29 kr, mens prisen for den endelige, printede bog afhænger af sideantal, papirval og bogryg.

Her finder du søde accessories med barnets navn og fødselsdata >>

26 unisex-navne fra A-Z:

Læs også