Julie Berthelsen tog 25 kilo på  som gravid - og tabte dem med sin helt egen lynkur.
Familieliv

Julie Berthelsen tog 25 kilo på som gravid – og tabte dem med lynkur

19. januar 2016
Af Redaktionen
Da Julie Berthelsen var gravid første gang, røg vægten op over 100 kilo. Det var først, da kæresten efter fødslen sagde, at Julie var blevet for stor, at hun indså, at hun måtte gøre noget – og det blev startskuddet til Julies helt egen slankebog med en effektiv lynkur.

Julie Berthelsen om sin kamp mod graviditetskiloene

Sangerinden Julie Berthelsen blev i 2015 mor for anden gang, og denne gang var hun meget mere opmærksom på, hvad hun spiste, end hun var under sin første graviditet.

I sin første graviditet spiste Julie Berthelsen nemlig lige præcis dét, hun havde lyst til uden at skele til kalorierne. Og hun havde det egentlig fint med at blive rundere. Det var jo ligesom en del af dét at være gravid.

Tog på efter fødslen

Efter fødslen af sit første barn Casper Nanoq forsvandt de første 10 kilo da også nærmest af sig selv. Men så begyndte Julie at tage på igen – uden at tænke over det.

– Jeg fortsatte med at spise som under graviditeten, samme mængde mad og med den samme snacking. Jeg vidste godt, at jeg var stor – og større end normalt, for jeg kunne både mærke og se det. Men jeg skænkede det ikke en tanke. Jeg havde jo travlt med at være førstegangsmor, fortæller Julie Berthelsen til Ude og Hjemme.

Vil du have sendt Ude og Hjemme lige til døren? Klik her for at se de aktuelle abonnementstilbud >>

Det var først, da kæresten Minik en dag svarede ærligt ja, da Julie spurgte ham, om hun var blevet stor, at alvoren gik op for hende.

– Da gik det op for mig, at jeg havde et helt andet billede af, hvordan jeg så ud, siger Julie Berthelsen, som derfor fra den ene dag til den anden droppede al kage, slik, chips og andre lækkerier. Brød, ris og pasta blev også skåret væk til fordel for kød, sovs, salat, lidt frugt, nødder og frisk juice.

Her kan du se, hvordan din vægt skal være under graviditeten >>

Tabte sig hurtigt – med ugentlig ’kur-fridag’

En dag om ugen tillod Julie sig dog at spise, lige hvad hun ville. Var det kage, hun havde lyst til, så var det kage, hun spiste. Og mere end et stykke.

– Jeg tabte mig alligevel hurtigt 8 kilo, siger hun nærmest overrasket.

Men ønsket om at blive mor igen, fik hende til at indse, at hun gerne ville tabe sig lidt mere – hvis nu hun endte med at tage lige så mange kilo på igen anden gang. Det betød, at hun skulle smide 10 kilo mere for at nå den vægt, hvor hun ville have det bedst med sig selv.

Hård træning og kalorietælling blev for meget

Julie fik hjælp af en ven, der er personlig træner og i løbet af tre – hårde – måneder lykkedes det Julie at smide de planlagte kilo. Et forløb, hvor Julie både vægtløftstrænede og spiste et nøje beregnet antal kalorier hver eneste dag.

Her finder du lækkert træningstøj til gode priser >>

– Det var effektivt, og jeg tabte mig hurtigt. Men jeg endte med at blive for fokuseret på mad og kalorier. Mere end jeg bryder mig om. Selv om jeg da stadig gerne ville veje 72 kilo, som jeg gjorde engang, så har jeg accepteret, at det er nemmere at finde balancen, hvis jeg revurderer det til 74-75 kilo. Det vil kræve rigtig meget af mig at holde vægten nede på 72 kilo, og det har jeg bare ikke lyst til eller mulighed for. Jeg har ikke et arbejde fra 8 til 16, og når jeg har allermest travlt, er det altså svært at overholde både en kost- og motionsplan. Jeg er nået frem til, at det handler om at finde en balance mellem at spise det, jeg har lyst til, og så passe på mig selv. Derfor vil jeg altid være hende, der skal ’på den igen’ og lige smide de der 4-5 kilo et par gange om året. Og det er helt okay, siger livsnyderen Julie med et smil.

Balancen altafgørende for Julie Berthelsens slankekur

Julie Berthelsen elsker nemlig mad og kalder sit forhold til mad for et ’had-kærligheds-forhold’. Køkkenet er hendes fristed. Der, hvor hun kobler af, hygger sig og eksperimenterer. Men samtidig ved hun jo, at hun ikke kan spise alt det, hun gerne vil, uden at tage rigtig meget på.

Balancen er derfor afgørende for Julie Berthelsen, og det er udgangspunktet for hendes bog ’Sund Balance’, hvor hun netop fortæller om, hvordan hun tog 25 kilo på under sin første graviditet - og tabte dem igen.

Læs også