Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Video

Astrologi: Sådan er kardinaltegn

19. august 2021
af Mia Vad Øgendahl
Grafik: Andreas Højland-Nielsen
Kardinaltegn dækker, inden for astrologiens verden, over de fire stjernetegn, Vædderen, Krebsen, Vægten og Stenbukken. Men hvad er kardinaltegn egentligt? Bliv klogere på, hvad der kendetegner kardinaltegnene lige her.

De 12 stjernetegn er delt ind i tre forskellige kvaliteter: Kardinaltegn, faste tegn og bevægelige tegn.

De "faste tegn" er Tyren, Løven, Skorpionen og Vandbæreren - bliv klogere på de faste tegn her.

De "bevægelige tegn" er Tvillingen, Jomfruen, Skytten og Fiskene - bliv klogere på de bevægelige tegn her.

Kardinaltegnene er Vædderen, Krebsen, Vægten og Stenbukken. I denne artikel forklarer vi lidt mere om, hvad kardinaltegn er, og hvad der kendetegner dem.

I videoen ovenfor gør astrolog Louise Bunnage dig klogere på, hvad kardinaltegnene har til fælles.

Astrologi: Hvad er et kardinaltegn?

Kardinaltegn er en astrologisk betegnelse, der dækker over de fire stjernetegn Vædderen, Krebsen, Vægten og Stenbukken. Når disse fire stjernetegn alle er kardinaltegn, betyder det, at de har nogle fælles kendetegn.

I astrologiens verden inddeles de 12 stjernetegn på flere forskellige måder. Stjernetegnene kendetegnes blandt andet ved de fire elementer, luft, jord, vand og ild. Derudover inddeles de også i tre modaliteter, som er kardinal, de faste og de bevægelige tegn.

Kardinaltegnene er de stjernetegn, der markerer starten på de fire sæsoner. De fire stjernetegn, der er kardinaltegn, er dog ikke alle det samme element. Tværtimod, så repræsenterer de fire kardinaltegn faktisk hvert sit element. Vædderen er et lufttegn, Krebsen er et vandtegn, Vægten er et lufttegn, og Stenbukken er et jordtegn.

Stjernetegn, der er samme element, har fælles karakteristika, men det har stjernetegn, der har de samme modaliteter, altså kardinal, faste eller bevægelige, også. Her kan du læse mere om, hvad kardinaltegnene har til fælles, og hvad der adskiller dem fra de øvrige stjernetegn.

Hvad kendetegner kardinaltegnene?

De fire kardinaltegn er kendetegnet ved at være initiativtagende, handlekraftige og idérige. De fire kardinaltegn, Vædderen, Krebsen, Vægten og Stenbukken, er alle nysgerrige på nye oplevelser og kan godt lide at prøve nye ting af, uanset om det er på arbejde eller i fritiden.

Kardinaltegn har det til fælles, at de er gode til at skabe forandringer og handle på de ideer, de får. Er dit stjernetegn et kardinaltegn, har du mere mod på at kaste dig ud i nye ting og er ikke bange for at gå forrest. De er ofte frontløbere på trends og projekter, og de er meget selvkørende.

Den trivielle hverdag og et roligt miljø er ikke noget, som kardinaltegn trives i. De har ikke tid til at vente på andre eller høre alle meninger. Kardinaltegn vil hellere sætte gang i tingene, også selvom de ikke er helt tænkt igennem endnu.

Det er ikke sjældent, at man ser ledere og selvstændige være et kardinaltegn, da de er visionære og har et stort drive. Kardinaltegnene kan dog også komme til at virke dominerende og bestemmende, fordi de gerne vil trumfe deres ideer igennem. Kardinaltegn er nemlig bedst til at samarbejde, når det går efter deres hoved.

Kardinaltegnenes svaghed er dog, at de nogle gange mister fokus og dermed ikke får fulgt deres gode ideer og projekter til dørs. Selvom de har stor handlekraft, er kardinaltegnene ikke særlig vedholdende.

Hvis dit stjernetegn er et kardinaltegn, oplever du måske, at du godt kan miste interessen for igangværende projekter. Du bliver måske endda fanget af noget nyt og spændende, der tager opmærksomheden.

Kardinaltegn og faste tegn

Da kardinaltegnenes styrker er initiativ og lederegenskaber, og deres svaghed er vedholdenhed, samarbejder kardinaltegn godt med de faste tegn.

Modsat kardinaltegn, er de faste tegn vedholdende, grundige og flittige. Disse egenskaber kan hjælpe kardinaltegnene med at fuldføre de mange gode ideer og projekter.

Kardinaltegn i ascendant og månetegn

Du kan have kardinaltegn i dit horoskop på flere forskellige måder. Du er måske et af de fire kardinaltegn i soltegn, også kendt som det almindelige stjernetegn, men du kan også have kardinaltegn i ascendant eller månetegn.

Kan du nikke genkendende til nogle af de ovenstående karakteristika ved kardinaltegnene, har du sandsynligvis enten Vædderen, Krebsen, Vægten eller Stenbukken i dit horoskop.

Læs også