Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Spaghetti carbonara med appelsin

af Sandra Pugliese 1. januar 2015
Foto: Line Falck
Vil du gerne tabe dig eller bare gerne holde en sund kropsvægt? Hver uge får du en ny slankeopskrift, som hjælper dig på vej. Her får du opskriften på en vegetarisk spaghetti carbonara med appelsin

Denne opskrift på spaghetti carbonara er ikke den traditionelle opskrift, men derimod en vegetarisk og kalorielet udgave af den klassiske italienske pastaret.

Klik her for i stedet at få opskriften på klassisk Spaghetti Carbonara med bacon og æg på femina.dk >>

Spaghetti carbonara med appelsin til 2 personer

INGREDIENSER - det skal du bruge til spaghetti carbonara 250 g gulerod, skrællet vægt 300 g squash 80 g fuldkornsspaghetti 4 æg 2 tsk. kapers skal af 1 usprøjtet appelsin 1 stor håndfuld persille 50 g pecorino salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du spaghetti carbonara med appelsin

  Skræl guleroden. Skyl squashen. Skær begge dele i lange, tynde strimler, evt. med et juliennejern. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken, og lad gulerodsstrimlerne koge med i 1 minut, inden du hælder vandet fra. Bland spaghetti og gulerødder med squashstrimlerne. Pisk æggene sammen. Skyl kapersene, dup dem tørre for væde, og hak dem fint. Skyl appelsinen, og riv skallen fint. Skyl persillen, og hak den fint. Riv pecorinoen. Bland æg med kapers, appelsinskal, persille, pecorino, salt og peber. Vend straks æggeblandingen i den varme pasta med grøntsager. Hvis du ønsker saucen mere fast, så varm den og pastaen igennem i gryden, til den begynder at stivne.   Spaghetti Carbonara vegetarisk: Næringsindhold pr. person Energi:  515 kcal Protein: 33,6 g Fedt: 23 g Kulhydrat: 49 g Kostfibre: 10,5 g   PRØV OGSÅ: Andebryst med squash og rodfrugter