Træning og kost

Kostplan: Bulgursalat med rodfrugter og bacon

21. juli 2010
af Lisa Bolting Hansen, Klinisk Diætist
Slankedoktor giver dig en ugemadplan, der giver dig inspiration samt energi og overskud til at opnå og holde et vægttab. Her får du opskriften på bulgursalat med rodfrugter og bacon

Bulgursalat til 4 portioner

Ingredienser til bulgursalat:150 g Bulgur - kogt2 stk. Porrer3 stk. Gulerødder - store0,5 stk. Selleri - rod1 stk. æble5 skiver Kalkunbacon1 spsk. Karry1 tsk. Olie 

Sådan laver du bulgursalat:

Bulgur koges efter anvisning på posen - hvorefter den afkøles. Porrer renses, skylles og skæres i tynde skiver. Gulerødder og selleri skrælles og skæres i tern. Æblet skæres i tern. Kalkunbacon skærees i små stykker og ristes på en pande.Tages af og karry brændes af i olien. Gulerødder og selleri svitses heri, hvorefter porre- og æblestykker tilsættes og ster med et par minutter.Grøntsagerne afkøles og blandes med bulgur så du får en lækker bulgursalat. Sérver din dejlige bulgursalat!

Serveringsforslag til bulgur salat:Der kan laves en marinade af halvt citron, olie, revet løg og salt og peber.

Tips til bulgursalat:Kalkunbacon kan udskiftes med delikatessebacon. Der kan anvendes de rodfrugter som man har ved hånden - fx pastinak og persillerod.

Energi-information pr. portionEnergi 259kcal / 1082kJFedt 4gKulhydrater 51gProtein 10gAlkohol 0gKostfibre 10g

Se madplanen for hele ugen her

Få flere tips og tricks til dit vægttab hos Slankedoktor.dk

RELEAVANTE LINKS