suppekur
Træning og kost

Suppekur med kål - opskrift og ugeplan

af Redaktionen 10. maj 2011
Foto: iStock
Her får du den: Renée Toft Simonsens berømte og populære suppekur med kål. Den virker!

Suppekur: Opskrift på basis-fedtforbrændingssuppen

Det er meget vigtigt at følge instruktionerne nøje, hvis man vil se resultater af denne suppekur. Følg opskriften for "Basis-fedtforbrændingssuppen". Hav rigeligt med ingredienser for at kunne lave nye portioner, så ofte der er behov.

Brug for en god suppegryde? Køb den her

Du kan spise så meget af suppen, som du har lyst til, og så ofte du er sulten.

Vil du prøve andre supper end som suppekur? Så kan du få inspiration til lækre supper lige her

 

Det skal du bruge til din suppekur - til 10 liter:

3 store grønne løg (måske forårsløg, hvis du ikke har almindelige løg)1 dåse flåede tomater½ hvidkålshoved1 dåse grønne bønner1 kg gulerødder1 grøn peberfrugt½ selleriBouillon1 bæger fondTomatsuppe - evt. færdiglavet fedtfattig suppe1 glas tacosauce (casa fiesta)Krydder med salt, peber, karry, persille, bouillon og en smule hot sauce.

Sådan laver du suppe til din suppekur:Skær grøntsagerne i små terninger og dæk med vand. Kog ved stærk varme i 10 min. Skru ned og lad den simre, indtil grøntsagerne er bløde. Denne suppekur tillader at du spiser når du er sulten. Spis så meget og så ofte du har lyst. Suppen giver ikke ekstra kalorier. Jo mere du spiser, des mere vægt taber du. Fyld eventuelt en termoflaske om morgenen, hvis du er væk i løbet af dagen.

Husk! Hvis suppen spises alene (uden de følgende næringsstoffer), vil du komme til at lide fejlernæring. Følg nøje instruktionerne for denne suppekur!

Suppekur - ugeprogram:

1. dag:Al slags frugt, på nær bananer. Honningmelon og vandmelon har færre kalorier end de fleste frugter. Spis kun suppe og frugt. Drikkevarer: Usødet te, tranebærjuice eller vand.

2. dag:Alle slags grøntsager. Spis til du er mæt af alle slags friske, rå eller frosne grøntsager. Prøv at spise grønbladede grøntsager (uden dressing), og hold dig fra tørrede bønner, ærter og majs. Spis grøntsager sammen med suppen. Ved aftenstid på denne dag, beløn dig selv med en stor bagt kartoffel med smør. Spis ingen frugt.

3. dag:Spis så meget suppe, frugt og grøntsager som du har lyst til. Ingen bagt kartoffel.

Hvis du har fulgt anvisningerne for de tre dage og ikke har snydt, har du tabt fra 1 til 4 kilo!

4. dag:Bananer og skummetmælk. Spis tre bananer og drik mest muligt vand denne dag sammen med suppen. Bananer og mælk har mange kalorier og kulhydrater. Netop denne dag har din krop brug for kalium, kulhydrater, proteiner og kalcium for at mindske trangen til søde sager.

5. dag:Oksekød og tomater. Så meget som 3-400 gram oksekød og en dåse tomater eller seks friske tomater i dag. Prøv at drikke mindst 6-8 glas vand for at skylle urinsyren ud af kroppen. Spis suppe mindst én gang i dag.

6. dag:Bøf og grøntsager. Spis al det oksekød og grøntsager du har lyst til i dag. F.eks. to-tre steaks sammen med grønbladede grøntsager, men ingen bagt kartoffel. Spis suppe mindst en gang i dag.

7. dag:Brune ris, usødet frugtjuice og grøntsager. Igen - spis så meget du har lyst til. Spis suppe mindst en gang i dag.

Hvis du ikke har snydt med din suppekur, vil du efter 7. dagen have tabt fra 4,5 til 7 kilo!(Hvis du har tabt mere end 7 kilo, skal du holde en pause i to hele dage, før du starter suppekur igen fra 1. dag.)

Denne 7-dages spiseplan kan bruges så ofte, du har lyst til det. Hvis du følger den korrekt, vil den rense dit system for urenheder og give dig en følelse af velvære, du ikke har følt før. Efter kun 7 dage af denne suppekur, vil du have masser af energi.

Fortsæt med denne suppekur så længe du har lyst og så længe du mærker forskellen. Denne supperkur er hurtig og fedtforbrændende. Hemmeligheden er, at du forbrænder flere kalorier, end du indtager.

Smag også disse lækre lakseruller 

Vigtig info om suppekur:

Du må ikke drikke alkoholiske drikke på noget tidspunkt pga. fjernelsen af fedtdepoter i dit system. Du skal have sluttet din suppekur mindst 24 timer før indtagelse af alkohol.

Da hvert enkelt persons fordøjelsessystem er forskellig, har den forskellig effekt på den enkelte. Efter 3. dag vil du have mere energi, end da du begyndte, hvis du ikke har snydt. Efter du har været på diæten flere dage, vil du opdage, at din afføring har ændret sig. Spis en kop fiberklid. Selvom du må få kaffe på denne suppekur, vil du finde ud af, at du ikke mangler koffeinen efter 3. dag.

Vigtigt: Ingen brød, ingen alkohol, ingen sodavand (inklusiv light-produkter). Hold dig til vand, usødet te, sort kaffe, usødet frugtjuice, tranebærjuice og skummetmælk.

Ingen stegt mad eller brød når du er på suppekur. Du kan spise kogt eller ovnstegt kylling i stedet for rødt kød, men absolut ingen skind på kyllingen.

Hvis du tager lægeordineret medicin, vil det ikke skade at bruge denne suppekur. Fortsæt diæten så længe du ønsker og mærk forskellen mentalt og fysisk. Hvis du foretrækker det, kan du erstatte kødet med kogt fisk på én af kød-dagene. Du har brug for dette høje protein-tal i kødet de andre dage.

FIND FLERE SLANKEKURE I GALLERIET HERUNDER

Galleri: Find den slankekur, der passer til dig

5-2-kuren 

Princippet: Fem dage om ugen spiser du, som du plejer. De resterende to må du kun spise 500-600 kalorier om dagen.God til dig, der har en fast hverdag, så du kan planlægge og holde dine fastedage.Læs mere om 5-2-kuren her
80-20-kurenPrincippet: Ganske simpelt går denne kur ud på, at du spiser sundt 80% af tiden, og de sidste 20% bestemmer du helt selv over, og kan spise hvad du vil.God til dig, der Gerne vil have en sund hverdag, men samtidig gerne vil kunne sige ja tak til kage og når vennerne inviterer til middag.Læs mere om 80-20-kuren her 

Detox 

Princippet: Du tager en udrensningskur derhjemme, hvor det eneste du ændrer på er din kost. Du skal for eksempel udelade kød, mælkeprodukter og slik, og i stedet spise masser af kål, linser og nødder. Kosten hjælper med at udskille affaldsstoffer fra kroppen.

God til dig, der gerne vil have øget energi og et bedre immunforsvar. 

Læs mere om detox-kuren her

Dukan 

Princippet: Protetin, protein og atter protein. Kuren er inddelt i fire faser, der hver dikterer hvad du må spise. Men fælles for dem er, at der er masser af protein. Til gengæld må du spise så meget du vil, inden for kurens udvalgte fødevarer. 

Læs mere om dukan-kuren her

Fodmap 

Princippet: Du skal udelukke fødevarer, som indeholder nogle af de sukkerstoffer, som FODMAP fraråder. Eksempler på disse er hvedeprodukter, de fleste kålsorter og kunstige sødemidler.

God til dig, der døjer med ubalance i maven eller lider af irritabel tyktarm.

Læs mere om fodmap her

Juicekur 

Princippet: I en periode, der kan variere mellem tre og 15 dage, indtager du kun juice. I den periode skal du drikke seks juice om dagen, der indeholder både frugt og grøntsager, så du bliver mæt. Kuren hjælper med at udrense affaldsstoffer i kroppen.

God til dig, der for eksempel lider af træthed, hovedpine, uren hud eller maveproblemer, og gerne vil rense kroppen og skabe balance. 

Læs mere om juice-kuren her

Kostplan 

Princippet: Denne slankekur går i al sin simpelhed up på at lave en ugentlig kostplan for dine måltider, så du lettere kan sikre dig, at du får en sund og varieret kost. Den kan tilpasses forskellige behov.

God til dig, der har en travl hverdag, og gerne vil undgå impulskøb af slik og fed mad, når du handler. 

Læs mere om kostplanen her

LCHF 

Princippet bag LCHF – eller Low carb High fat - er at skrue op for de gode fedtstoffer og ned for kulhydraterne. LCHF-kost består primært af fedt, protein og en masse grøntsager.

God til dig, der sagtens kan forestille sig at leve uden ris, pasta, kartofler og brød.

Læs mere om LCHF-kuren her

Nudging 

Princippet: Nudging er en venlig men bestemt guidning til sunde valg. I stedet for forbud og pisk, ”lokker” du sig selv ved for eksempel at skifte usunde fødevarer i køleskabet ud med sunde, og lægge løbetøjet frem om aftenen, så du hurtigt kan hoppe i det næste dag.

God til dig, der tror mere på gulerod end pisk, og gerne vil træffe dine egne sunde valg.

Læs mere om nudging her

Pulverkur 

Princippet: I stedet for dine normale måltider, udskifter du ét eller flere med slankepulver. Pulveret hældes i kolde eller varme drikke, og det kræver altså hverken tid eller kundskaber i et køkken.

God til dig, der gerne vil kickstarte slankekuren og have et hurtigt og nemt vægttab.

Læs mere om pulverkur her

Sense

Princippet: Reducer indtaget af kulhydrater og skru op for grøntsager og protein. Start med at spise tre hovedmåltider om dagen (og kun tre), så du mærker efter, hvornår du er sulten.

God til dig, der gerne vil have en sundere livsstil, hvor alt er tilladt med måde.

Læs mere om sense-kuren her

Stenalderkost

Princippet: Stenalderskostens principper er bygget op omkring den kost, som var tilgængelig for stenaldermennesket. Stenalderkost er baseret på rigelige mængder fedt og protein. Til gengæld skal du skære ned på stivelse, og mejeriprodukter skal du helt undgå.

God til dig, der godt kan lide æg og ikke har noget imod at opgive brød og mejeriprodukter.

Læs mere om stenalderkost her

Suppekuren

Princippet: I en uge består din kost primært af en kålsuppe, som du må spise så meget, som du lyster, hver gang du er sulten.

God til dig, der hurtigt skal smide et par kilo.

Læs mere om suppekuren her