https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/juni/201322dukankurenp.jpg
Træning og kost

Dukan Kuren er en af tidens mest populære slankekure, få den fulde guide her

17. juni 2013
af Redaktionen - Kilde
: “Dukan Diæten” af Dr. Pierre Dukan i samarbejde med Politikens Forlag - foto : Shutterstock
Vil du af med de genstridige kilo og sikre en stabil vægt resten af dit liv? Så er Dukan Kuren svaret for dig!

Er du træt af de overflødige kilo der bare ikke vil forsvinde, og den evige undren over hvad der egentlig er godt for kroppen hvis man gerne vil holde den slanke linie? Ja så kan det være at Dukan Kuren er svaret for dig.

En af tidens mest populære kosttrends

Dukan Kuren er en af tidens mest omtalte slankekure eller kostplan. Den kan for mange virke som en alt omfattende slankekur med alt for mange regler og løftede pegefingre, men dette er med til at gøre den så effektiv som den er. I virkeligheden skal Dukan kuren også ses som en livsstil frem for en decideret kur, da målet er en livslang stabil vægt.

Dukan Kuren er perfekt til dig der trænger til regler og rammer og et fast holdepunkt når det kommer til kost. Følger du diæten til det fulde, så vil du se fantastiske resultater og få mulighed for at opnå den vægt du altid har drømt om.

Lyder det interessant? Så læs med herunder hvor du kan få mere information om Dukan Kuren og hvordan du kan komme i gang.

Historie og baggrund

Dukan Kurens skaber er den franske læge, Pierre Dukan, som først blev konfronteret med overvægt i 1975. Det var en tid hvor man mente at få kalorier og små måltider var den sikre vej til et vægttab, men Pierre Dukan overvejede alternative metoder som kunne forhindre at de overvægtige tog vægten på igen efterfølgende. Han fandt på fire forskellige faser der i dag udgør Dukan Kuren, og efter 20 år (i år 2000) publicerede han sin første bog med hans opdagelser, som blev en øjeblikkelig bestseller i Frankrig.

Det var dog ikke Pierre Dukan selv der har bragt diæten op på det piedestal hvor den er i dag. Den internationale popularitet kom først, da Kate Middleton brugte Dukan Kuren i forbindelse med et vægttab inden hun skulle giftes med Prins William. Kate Middleton har i særdeleshed bidraget til, at kuren er så populær som den er i dag, og det er ofte hendes ansigt der sættes i forbindelse med Dukan Kuren og succesfuldt vægttab.

Hvad går det ud på?

Det essentielle i Dukan Kuren er, at der er fire forskellige faser der dikterer hvordan du skal spise og i hvor lang tid. En vigtig pointe med er, at du må spise så meget du vil, og at du skal spise inden du bliver sulten for at undgå at blive fristet af lavt blodsukker. Man bør aldrig springe et måltid over, og man skal altid drikke mens man spiser.

Dukan Kurens fire faser

Dukan Kurens succes bunder i de fire forskellige faser der skal overholdes. Faserne betemmer hvad du må indtage. Klik dig ind på enkelte fase for at læse mere detaljeret om hvad du må og hvad du ikke må.

Bivirkninger af Dukan Kuren

At foretage et varigt livsstilsskifte som at ændre kost vil næsten altid forårsage bivirkninger af den ene eller anden art, som f.eks. hovedpine og dårlige ånde.

Når man ændrer sin kost drastisk, og helt undlader mad man tidligere har været storspiser af, ja så kan din krop brokke sig da den ikke længere får sit "kick" af det. Det gør sig ofte gældende ifht. sukker og kulhydrater.

Der er tre hyppige bivirkninger og konsekvenser med Dukan Kuren, og det er hovedpine, dårlige ånde og forstoppelse. Hovedpinen kommer pga. du fratager dele fra din kost der tidligere har udgjort en stor procentdel, såsom kulhydrater, og det kan give svimmelhed og hovedpine. Det går dog over efter nogle dage. De dårlige ånde kan være et resultat af den store mængde protein du pludselig indtager, og her kan du også opleve at din urin vil skifte lugt.

Din nye proteinrige kost er lav på fibre, og det kan skabe forstoppelse. Det er derfor meget vigtigt at du overholder rådene om halvanden liter vand dagligt, samt den daglige indtagelse af havreklid og anbefalet motion.

Husk altid at kontakte din læge hvis symptomerne fortsætter.

Spar 30% på "Dukan Diæten"
"Dukan Diæten" er biblen skrevet af Dr. Pierre Dukan, og i denne bog får du det fulde overblik, teoretiske baggrund for kuren samt opskrifter til de forskellige faser.

> Køb "Dukan Diæten" her

Alkohol

Alkohol er en no go i de første to faser. I fase tre, konsolideringsfasen, introduceres alkohol i form af et glas vin eller lignende i forbindelse med dine festmåltider. Læs mere om fest måltiderne i fase 3.

Amning

Generelt anbefales det ikke, at du følger Dukan Kuren under amning. Overvejer du det alligevel kan det anbefales at snakke med din læge om det.

Dukan Kurens 4 faser

Fase 1 : Angrebsfasen
Fase 2 : Vekselfasen

Fase 3 : Konsolideringsfasen
Fase 4 : Stabiliseringsfasen

Læs også