https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/juni/201324konsolideringsfasenp.jpg
Træning og kost

Dukan Kuren fase 3 : Konsolideringsfasen

17. juni 2013
af Redaktionen, Kilde
: “Dukan Diæten” af Dr. Pierre Dukan i samarbejde med Politikens Forlag - Foto : Shutterstock
I Dukan Kurens tredje fase handler det om at være viljestærk, og få kroppen til at acceptere din nye vægt

Konsolideringsfasen handler om at beskytte de kilo der indtil nu er tabt, og at undgå tilbagefald på vægten, som ens krop er meget tilbøjelig til efter at have været "angrebet" i de to forgangne faser. Det er en sårbar periode som skal vare præcis 10 dage for hvert tabt kilo.


> Læs også : Alt du skal vide om Dukan Kuren


Formålet med konsolideringsfasen

Hovedformålet med konsolideringsfasen er, at give plads til vigtige fødevarer, men samtidig sørge for at man undgår tilbagefald. Kroppen vil i fase 1 og fase 2 gøre modstand, og den modstand bliver mere udtalt jo længere du følger Dukan Kuren. Kroppens reaktion på at få mindsket sine reserver (fedtdepoter) er at sænke forbrændingen og udnytte alt hvad der indtages til det yderste. Derfor er mængde og variation i mad begrænset i denne fase.

I konsolideringsfasen er du nået til den vægt du ønsker eller kan acceptere, og du kan nu se frem til en mere fri kost end du har været vant til i fase 1 og fase 2. Men tro ikke, at det er et festmåltid fra nu af. Din krop er skrøbelig, og vil til enhver tid udnytte chancen for at få de ekstra fedtreserver tilbage på kroppen.

Beregning af længde for konsolideringsfasen

Konsolideringsfasens længde skal beregnes ud fra hvor meget du har tabt dig. Den skal vare 10 dage for hvert tabt kilo. Det vil altså sige, at hvis du har tabt dig 10 kilo bliver det 100 dage med konsolideringsfasen, før du er klar til fjerde og sidste fase, stabiliseringsfasen.

Spar 30% på "Dukan Diæten"

"Dukan Diæten" er biblen bag Dukan Kuren skrevet af Dr. Pierre Dukan, og i denne bog får du det fulde overblik, teoretiske baggrund for kuren samt opskrifter til de forskellige faser.

> Køb "Dukan Diæten" her


I konsolideringsfasen må du spise følgende

Proteiner og grøntsager
Indtil videre har du været vant til, fra fase 1 og 2, at spise proteiner og grøntsager opdelt i perioder. I stabiliseringsfasen må du spise dem sammen til hvert måltid.

2 spiseskefulde havreklid om dagen
1 proteindag (angrebsfase) hver uge, samme ugedag. Og minimum 25 minutters gang dagligt

Derudover må du nu også indtage
En portion frugt (1 stk af fx fersken, eller en alm. portion af mindre frugter som jordbær) om dagen med undtagelse af bananer, vindruer, kirsebær og nødder (valnødder, cashewnødder, pistacienødder, jordnødder og hasselnødder).

To skiver fuldkornsbrød om dagen

En portion ost om dagen på ca. 40 gram (Alle typer faste oste)
To portioner stivelsesholdig mad om ugen
Lammekølle og flæskesteg
1-2 festmåltider om ugen
(én portion af hver; en forret, hovedret, dessert, et stykke ost, en aperitif, et glas vin i rimelige mængder. Husk at du aldrig må spise to festmåltider i træk. )


Dukan Kurens 4 faser

Fase 1 : Angrebsfasen

Fase 2 : Vekselfasen

Fase 3 : Konsolideringsfasen

Fase 4 : Stabiliseringsfasen

Læs også