Bagt laks med fetacrumble og brombærsalat
Mad

Bagt laks med fetacrumble og brombærsalat

18. juli 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Ovnbagt laks er en klassiker, som kun bliver endnu bedre af at få selskab af salt feta, frisk citron og grønne krydderurter. Her får du opskriften på bagt laks med fetacrumble og brombærsalat
20 min4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 650 g fersk laksefilet i ét helt stykke
  • ½ potte purløg
  • 1 potte kruspersille
  • 100 g feta
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og peber

BROMBÆRSALAT

  • 75 g frisk babyspinat
  • ½ potte frisk basilikum
  • 1 rødløg
  • 125 g brombær
  • 30 g ristede hasselnøddekerner (f.eks. fra Urtekram)
  • 50 g feta
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. flydende honning
  • salt og peber

TIL SERVERING

  • 1 godt brød

Opskrift - sådan laver du bagt laks med fetacrumble og brombærsalat

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Læg laksefileten i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
  3. Skyl purløg og persille, og hak begge dele.
  4. Mos feta, krydderurter, olie og citronsaft sammen i en skål med en gaffel, og krydr med salt og peber.
  5. Fordel fetablandingen oven på laksen, og steg den i ovnen i 20 minutter – den er færdigstegt, når kødet deler sig i fine flager.

BROMBÆRSALAT

  1. Skyl og tør babyspinat.
  2. Pluk basilikumbladene.
  3. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
  4. Skyl og tør brombær.
  5. Hak hasselnødderne groft.
  6. Pisk olie, eddike og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
  7. Bland babyspinat, basilikum og rødløg sammen i en skål, og vend det sammen med dressingen.
  8. Anret salaten i en serveringsskål, og top med brombær, hasselnødder og smuldret feta.

SERVERING

  1. Servér salaten til den bagte laks sammen med godt brød.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplaner.

Læs også