
Det hedder jo egentlig høns i asparges, men vi bruger altså en hane.
Bag dine tarteletter selv eller køb dem færdige. Men med denne opskrift er det altså virkelig nemt at bage dine egne tarteletter - og det ser jo lidt mere overskudsagtigt ud med hjemmebagte tarteletter.
Hvis du selv bager dine tarteletter, skal du bruge muffinforme i metal og bageærter, så dejen ikke hæver op i midten.
Tarteletter med høns i asparges er oplagte til julefrokosten eller som forret.
Tarteletter med høns og asparges
Tid: Ca. 45 min.
2 pers.
Det skal du bruge
1 pakke butterdej
Muffinforme
Bageærter, kikærter, tørrede bønner eller lign.
Ca. 3 dl sigtet, nedkogt suppe kogt på en hane
3-4 grønne asparges
½ dåse hvide asparges
1 spsk smør
1-1½ spsk mel
½ dl piskefløde
Salt, peber
Kød fra hanen uden skind og ben
Sådan gør du
Smør muffinformene og læg udskåret butterdej til dine tarteletter i. Læg bagepapir ned i og fyld op med bageærter eller lign.
Bag dine tarteletter ved 225 grader i ca. 12 min. Tag dem ud af formene og bag dine tarteletter lidt mere, så
de også bliver sprøde i midten.
Snit og kog de grønne asparges i 2-3 min. i suppen. Tag op med en hulske.
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og bag op med suppe og evt. lidt fond fra de hvide asparges. Kog op og tilsæt fløde. Smag til.
Skær kødet i små stykker og kom i saucen sammen med de to slags asparges. Kog op, smag til og server "høns" i asparges i dine hjemmebagte tarteletter.
Her får du endnu flere skønne opskrifter på forretter: