luksustarteletter
Forretter

Luksustarteletter med kammuslinger og rejer

af Timm Vladimir 6. november 2014
Foto: Columbus Leth
Opgradér de klassiske tarteletter til luksustarteletter med lækkert fyld af kammuslinger og rejer

Luksustarteletter med kammuslinger og rejer til 8 personer

INGREDIENSER

60 g smør 60 g hvedemel 2 dl hvidvin 6 dl fiskefond 2 dl piskefløde 2 dl ærter (fra frost, optøede) salt og friskkværnet peber 8 kammuslinger lidt olie til stegning 200 g pillede rejer 1 stor håndfuld dild 8 tarteletter  
 

Opskrift - sådan laver du luksustarteletter med kammuslinger og rejer

  1. Smelt smørret i bunden af en gryde, og drys melet på. Lad det koge sammen til en tør dej. Hæld vin på og derefter fiskefond, lidt ad gangen. Pisk/rør i saucen, mens den koger op. Tilsæt fløde og ærter, og bring saucen i kog. Lad den koge i 1 minut, eller til melsmagen er helt væk. Smag til med salt og peber. Tilsæt mere fond efter behov – saucen skal ende med at være tyktflydende.   2. Steg kammuslingerne i lidt olie på en glohed pande i 1 minut på den ene side og 30 sekunder på den anden. Skær dem herefter ud i halve eller kvarter.   3. Vend rejer og plukket dild i saucen, og varm den igennem. Tilsæt så kammuslingerne.   4. Servering: Lun tarteletterne, og fyld dem med saucen. Pynt med dild og evt. et par rejer.   PRØV OGSÅ: Skift de lækre luksustarteletter ud med de lige så lække tarteletter med høns i asparges - få opskriften her   Få alle Timm Vladimirs opskrifter til den perfekte julefrokost her