Mad
13. juni 2022

Blinis af kartoffel med stenbiderrogn

Her får du en skøn opskrift på blinis af kartoffel med stenbiderrogn – perfekt som forret eller en lille velkomstsnack.
Af: Julie Hey
Blinis af kartoffel med stenbidderrogn

Foto: Bjørn Jakobsen

Her får du en skøn opskrift på blinis af kartoffel med stenbiderrogn – perfekt som forret eller en lille velkomstsnack.

Det skal du bruge

  • 2 forårsløg
  • 4 nye kartofler, 200 g
  • 2 æg
  • 1 dl A38
  • ½ dl boghvedemel
  • Salt, peber
  • Smør
  • 100 g stenbiderrogn
  • 1 rødløg
Annonce

Sådan laver du blinis af kartoffel med stenbidderrogn

  1. Rens forårsløgene og hak dem fint.
  2. Rens kartoflerne, riv dem fint og pres dem for væde.
  3. Del æggene i blommer og hvide. Rør kartofler og forårsløg med æggeblommer, A38, mel, salt og peber.
  4. Pisk æggehviderne stive og fold dem i kartoffeldejen.
  5. Smelt lidt smør på en pande, kom et par skefulde dej på og bag små blinis/pandekager i 3 min. på hver side.
  6. Serveres lune med stenbiderrogn og hakket rødløg.

Prøv også: Klassiske blinis med stenbidderrogn

Det er superlækkert med kartofler i blinisdejen, da det både giver en dejlig, svampet konsistens og god mæthed. Vil du prøve endnu en opskrift på kartoffel-blinis, så tjek denne med laks og rygeostcreme.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.