
Bland boghvedemel og hvedemel i en skål med bagepulver, salt og sukker.
Tilsæt yoghurt og vand og pisk det sammen til en samlet dej.
Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne i dejen.
Lad dejen til blinis hvile på køkkenbordet i en lille time, og stil imens æggehviderne i køleskabet.
Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen.
Smelt smørret på panden og vend det i dejen.
Steg dine blinis som små runde kager, diam. ca. 7 cm, på panden i et par min. på hver side. Brug evt. en blinispande, men det behøves ikke, da dejen er ret tyk og ikke flyder ud.
Servér de lune blinis med forskelligt tilbehør. F.eks. helt klassisk: Smør de lune blinis med cremefraiche, stenbiderrogn og hakket rødløg. Pynt med frisk dild og kværnet peber.
Her får du en supernem opskrift på blinis, som er små pandekager, der ofte bruges til forret eller snack. Blinis er er stort hit til nytårmenuen, men de lækre hapsere kan spises året rundt. Du kan købe færdiglavede blinis i de fleste supermarkeder, men når opskriften er så nem og smagen bliver meget bedre, kan det godt betale sig at lave hjemmelavede blinis.
TIP: Retten tager ca. 30 min af tilberede + 1 times hviletid, og der bliver ca. 28 stk.
Blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg er en klassisk spise, men du kan servere blinis med alverdens toppings. De små pandekager serveres ofte med fisk og skaldyr. Prøv f.eks. også blinis med laks eller rejer. Hvis du ikke er til fisk, kan du spise blinis med avocado og flødeost.
TIP: Har du stenbiderrogn i overskud, så server dem ovnfritter og citronfløde til aftensmad, se opskrift her.