Desserter
21. september 2023(Opdateret 21.09.23)

Hjemmelavet is med jordbær og hyldeblomst

En nem og lækker dessert der kombinerer sødmen fra jordbær og friske noter fra hyldeblomst
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Hjemmelavet is med jordbær og hyldeblomst i hvid skål

Foto: Betina Hastoft

En nem og lækker dessert der kombinerer sødmen fra jordbær og friske noter fra hyldeblomst
4 personer

Det skal du bruge

  • 1 dl sukker
  • ½ stang vanilje
  • 400 g friske eller frosne jordbær
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstdrik
  • 250 g græsk yoghurt 2 %
  • 500 g friske jordbær
Annonce

Sådan laver du hjemmelavet is med jordbær og hyldeblomst

  1. Bland sukker og vaniljekorn.
  2. Blend jordbær, hyldeblomst, yoghurt og halvdelen af vaniljesukkeret, til bærrene er helt findelte.
  3. Har du en ismaskine, så frys isen, til den har konsistens som softice og sæt den i fryseren indtil servering. Sæt alternativt massen i fryseren og frys den ind under jævnlig omrøring. Lad den evt. stå lidt på køkkenbordet inden du anretter den.
  4. Nip og skyl jordbærrene, skær dem i mindre stykker og drys med vaniljesukker.
  5. Fordel bærrene i fire skåle og læg iskugler ovenpå.

Velbekomme!

Få flere opskrifter på is her.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.