Julie Brandt – De bedste skønhedsråd
Skønhed

"Dette skønhedsråd ville jeg ønske, jeg havde fået noget før"

15. februar 2023
Af Julie Kraase Brandt
Foto: Privat Illustration: Gry Futtrup Rasmussen
Jeg har fået mange gode skønhedstips i løbet af året. Der er dog ét, der fik mig til at sige "aha", skriver velværeredaktør Julie Brandt.

I løbet af i år har jeg som velværeredaktør på femina talt med et hav af skønhedseksperter – fra den holistiske behandler til kosmetologen, hudlægen, frisøren og makeupartisten.

Det er blevet til mange aha-oplevelser.

En af dem var, da jeg talte med fod- og fysioterapeut Michaela Søllingvraa om, hvordan man får fine fødder.

Her fandt jeg ud af, at det altså ikke er lige meget, hvad din fodcreme indeholder. Et råd, jeg godt kunne have brugt noget før.

Nedenfor har jeg samlet 10 af de mest brugbare skønhedsråd, jeg har fået i 2022. Måske der er nogen, der får dig til at sige "aha"?

1. Foundation – sådan finder du den rigtige nuance

En foundation skal hverken give farve eller gøre dig lysere, den skal matche din hud så godt som muligt. Vil du være brunere, skal du bruge en bronzer, siger makeupartist Sine Ginsborg.

– Når du vil finde en foundation, anbefaler jeg tre trin: 1: Find din hudtone – din hudtone er den, hvor du afgør, hvor lys eller mørk din hud er, og det er som regel det, der er tallet på din foundation.

– 2: Er din undertone i huden kold, varm eller neutral? Er du gul (kold) eller rød (varm) i huden, eller kan du ikke rigtig tage stilling (neutral)? Og det er oftest det, der er bogstavet på din foundation: c for cold, w for warm og n for neutral.

– 3: Prøv den i praksis nederst på din kind, hvor du har den mest neutrale farve. Og altid i dagslys. Er du i en butik, så prøv den, lån et lille spejl og gå udenfor, siger hun.

2. Sund hovedbund

– Undgå at bruge stylingprodukter i hovedbunden – hold det til længderne og spidserne og føntør håret på halv varme, når du tørrer hår – for at undgå, at hovedbunden er fugtig for længe, og at huden overophedes, siger Stine Höppner, frisør og chef-educator hos Wella.

3. Røde læber

– Hvis du skal prøve røde læber for første gang, så prøv tricket med at tage læbestift på, nogle timer før du skal ud. På den måde har du tid til at vænne dig til at se dig selv med farven på, siger Vilde Feste, makeupartist og Nordic Senior Artist hos Mac.

4. Doven hudpleje er godt

– Det er helt normalt – og faktisk godt – at have perioder, hvor man går all-in på hudpleje og har en grundig rutine, og andre perioder, hvor man “underpræsterer” og ikke engang gider at rense huden, siger Line Friis, kosmetolog og kvinden bag klinikken Dare To Care.

– Jeg har også flere dage uden rens, og det er rigtig godt, at man har den veksling. Hvis man hele tiden gør det hele, bliver huden irriteret, tynd og doven.

5. Hudpleje om natten

– Jeg vil anbefale at hjælpe hudens fornyelsesprocesser i gang om natten, gerne med peelende frugtsyre, der speeder processen op og fjerner døde hudceller og med A-vitamin i dine plejeprodukter, siger Dr. Maria Marcos, rådgivende hudlæge hos Kiehl’s.

– A-vitamin hjælper huden til at forny sig selv hurtigere og gør huden tykkere og dermed mere spændstig og stærk på sigt.

6. Ah, aromaterapi

– Hvis du føler dig træt, har eukalyptus antiinflammatoriske egenskaber og siges at styrke immunforsvaret, at kunne stimulere hjernen og øge din produktivitet, siger Sahar Mohajer, holistisk behandler og kvinden bag Sahars.

– Føler du dig ufokuseret, kan du bruge eukalyptus alene eller lave en stor skål med kogt vand og blande æteriske olier af eukalyptus, citrongræs og rosmarin – en dråbe af hver – i skålen, tage et håndklæde over hovedet og indånde duftene i et par minutter.

7. Concealer eller foundation først?

– Der er mange veje til Rom, men personligt kan jeg bedst lide at bruge concealer først og prikke pletterne ud, og dermed bruge mindre foundation, fordi farveforskellene nu er væk, siger Sidsel Marie Bøg, makeupartist og kvinden bag skønhedsuniverset Untold Secretz.

– Det, der er vigtigt med flot hud, er at lade så meget hud skinne igennem som muligt, så det ikke bliver “foundation-hud”.

8. Fine fødder

– Hvad en god fodcreme er, kommer an på din udfordring. Har du hård hud, skal du have fat i en fodcreme med carbamid, gerne over 5 %, som kan medvirke til at opløse den hårde hud, siger fod- og fysioterapeut Michaela Søllingvraa.

– Døjer du med tørhed, skal du have fat i en creme, der giver masser af fugt og en creme med under 5 % carbamid.

9. Solcreme – også forår og efterår

– Det vigtigste for mig, når det gælder hudpleje, er at fremhæve solcreme. Herhjemme skal solcreme på fra marts til oktober, og hvis man ikke gør det, er alt andet lige meget, siger Erik Obitz, hudlæge og stifter af Dermocosmetic-klinikkerne.

– Solen gør, at vores hud ældes hurtigere, så det er et dumt sted at spare.

10. Neglelak, der holder

– Negleolie holder din manicure flottere og forlænger holdbarheden. Du producerer simpelthen mere neglebånd, jo tørrere de er, så den bedste vedligeholdelse er med fugt fra håndcreme og olie, der forebygger neglerødder og tørre hænder, siger Nicole Fernando, negleteknikker og indehaver af salonen She Naildid

Læs også