Neglelak

Det her tidspunkt på dagen er det bedst at lægge neglelak

29. april 2022
Af Julie Kraase Brandt
Foto: Jack Davison for Hérmes, PR
Vidste du, at der er et særligt tidspunkt på dagen, hvor det er optimalt at lægge neglelak? Her deler negleekspert Nicole Fernando sine bedste råd til neglelak, der holder.

Der kan være flere grunde til, at en shellac eller neglelak holder bedre hos nogen end andre.

Fordi det er almindeligt, at man får tyndere og mere skrøbelige negle med alderen, kan det være svært for en hård lak at holde, men selve måden, du lægger neglelakken og plejer dine hænder på, har også afgørende betydning.

Forberedelse

Negleteknikker og indehaver af salonen She Naildid, Nicole Fernando, ved, hvad der skal til for at få en manicure til at holde:

– Tænk over din timing. Det bedste tidspunkt at lave manicure på er, efter at du har været i bad. Alt er blødgjort – udnyt det, og skub dine neglebånd tilbage med en rosenpind, inden du går i gang med lakken. Forbered basen så godt som muligt.

– Dine negle skal være helt rene og fri for fedt fra f.eks. creme. Ellers kan underlak og neglelak ikke binde sig ordentligt til neglen.

– Lad derfor være med at røre dig selv i ansigtet, mens du lægger lakken. Du har måske noget makeup eller creme på, der i så fald ender på neglen. Det gælder både, når du får lagt shellac og almindelig neglelak.

Påføring

– Når du lægger din neglelak, er tre tynde lag bedre end to tykke. Husk også at forsegle tippen. Det gør du ved at køre penslen langs neglespidsen. Sørg for, at der er så lidt farve på penslen som muligt, så du undgår at farve huden. Afslut med en topcoat, der giver holdbarhed og finish.

Vedligeholdelse

– Negleolie vil holde din manicure flottere og forlænger holdbarheden. Vedligehold derfor dine sommernegle med fugt fra håndcreme og olie for at forebygge neglerødder og tørre hænder. Du producerer simpelthen mere neglebånd, jo tørrere de er.

– Hav olien med i tasken eller stil den på dit skrive- eller natbord, så den er inden for rækkevidde. Får du lavet fransk manicure, så gå efter en grundfarve i samme tone som din egen negl.

– På den måde er det mindre synligt, når neglen begynder at vokse ud. Og husk at bruge handsker, når du vasker op og gør rent, for at skåne dine negle mod rengøringsprodukterne, råder Nicole Fernando.

Læs også