https://imgix.femina.dk/2022-03-01/w_sportswear_3_151.jpg
Skønhed

Hudlægen afslører: Disse måneder skal du bruge solcreme

2. marts 2022
Af Julie Kraase Brandt
Foto: Björn Borg, PR
Hvornår skal man begynde at bruge solcreme? Og giver det overhovedet mening at bruge solcreme i Danmark, før sommersolen for alvor viser sig? Det har vi spurgt hudlæge Erik Obitz om. Her kan du blive klogere på, hvornår du bør begynde med solfaktoren.

Skal jeg bruge solcreme, så snart forårsolen viser sig?

Det kan være svært at finde ud af, hvornår på året du skal bruge solcreme. Om sommeren, selvfølgelig. Men hvad med de tidlige forårsdage? Og hvad nu, hvis der er overskyet?

Vi har taget en snak med hudlæge Erik Obitz, så vi en gang for alle kan få afklaret, hvornår det giver mening at give sig i kast med den beskyttende creme.

Derudover er det også vigtigt at vide, hvilken faktor der er nødvendig og ikke mindst, hvor meget solcreme du skal bruge.

Hvornår skal man begynde at bruge solfaktor?

Hvilke måneder på året skal du så bruge solcreme? Det svarer hudlæge Erik Obitz på lige her:

– Herhjemme skal solcreme på fra marts til oktober, og hvis man ikke gør det, er alt andet lige meget. Sol (og genetik) gør, at vi bliver ældre i huden hurtigere, så det er et dumt sted at spare, lyder det fra hudlæge Erik Obitz.

Hvor meget solcreme skal du bruge? Og hvor ofte?

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er gode solvaner bl.a.:

  1. Mængde? En håndfuld med top til en krop – og smør gerne ind ad to omgange, så du dækker steder, som du måske ikke gjorde første gang.
  2. Solcreme og overskyet vejr? Når UV-indekset (mål for intensiteten af stråling) er 3 eller derover er solbeskyttelse nødvendigt, og indekset kan være over 3 selv om du befinder dig i skyggen eller i overskyet vejr. Download Appen UV-indeks, hvis du vil holde dig opdateret, uanset hvor du er.
  3. Undgå solcreme på spray, da de gør det svært at smøre nok på.
  4. Hvor ofte? Smør dig ind, før du går ud i solen, og igen efter behov, når du har svedt, badet eller tørret dig.
  5. Børn og solcreme – gå efter Svanemærket til dit barn, da det sikrer, at solcremen både er skånsom for barnehud og miljø.
  6. Hvis din gamle solcreme lugter mærkeligt eller ser forkert ud, så køb hellere en ny.

Kilde: Cancer.dk

Tre gode solcremer til ansigtet

Hvis du vil i gang med at beskytte dig selv mod solen, så har skønhedsredaktionen udvalgt tre solcremer, der er særligt gode til ansigtet.

Huden på ansigtet er mere sensitiv end huden på kroppen, så du kan med fordel vælge en solcreme, der netop tager højde for det.

Avene solcreme til ansigtet
Oliefri og vandafvisende solcreme, der matterer let. Sun Fluid SPF 30, Avene, 155 kr. Kan købes her
Rudolph Care solcreme til ansigtet
Føles som en fugtgivende dagcreme og fungerer godt under makeup. Sun Face Cream SPF 15, Rudolph Care, 225 kr. Kan købes her
Solcreme til ansigtet
Hverdagshelt med faktor 50 tilsat beskyttende B3 vitamin. Youth Protection Face Sunscreen SPF 50, Biotherm, 210 kr. Kan købes her

Læs også