Concealer
Skønhed

Farvel mørke rande. Makeupartisten afslører sine bedste concealer-tricks

22. februar 2022
Af Julie Kraase Brandt
Foto: Shutterstock
En concealer kan bruges til (overraskende) meget, og det er smart, når du har fem minutter om morgenen eller klokken er kvart i fest. Her får du guiden til at få det maksimale ud af det lille vidunder.

Vi har bedt makeupartist Sidsel Marie Bøg forklare, hvordan du skal bruge en concealer og ikke mindst, hvordan du vælger den rigtige farve.

Det vidste du ikke om concealer

Hvad er forskellen på concealer og en foundation?
En concealer er mere pigmenteret end foundation og er skabt til at skjule små pletter – ikke til at forfine hele hudens overflade, som en foundation er, forklarer makeupartist Sidsel Marie Bøg, der har mere end 24 års erfaring.

– En concealer kan sagtens bruges alene, siger hun.

Concealer eller foundation først?

– Der er mange veje til Rom – personligt kan jeg bedst lide at bruge concealer først og prikke pletterne ud, og dermed bruge mindre foundation, fordi farveforskellene nu er væk. Man kan nemmere se, hvor man synes, at man har brug for foundation derefter.

– Det, der er vigtigt med flot hud er at lade så meget hud skinne igennem som muligt, så det ikke bliver "foundation-hud". Det er selvfølgelig individuelt, men jeg kan godt lide, at huden står frem, så man bruger bruger så lidt som muligt, kun som "pletfjerner", råder makeupartisten.

Man skal bruge så lidt som muligt, fordi concealer er pigmenteret.

Hvordan finder jeg den rette farve?

– Det er svært, for vi har mange toner i huden, og vi er jo uensartede, men test det på siden af halsen, og gå efter en concealer med noget gult eller ferskenfarvet i sig. Det giver varme til huden og tager det trætte look, man kan have. Gå efter en tone, der ligger op ad din hudtone.

Sådan bruger du den

Ifølge Sidsel Marie Bøg er det samme fremgangsmåde du skal bruge, uanset om du vil dække mørke rande, rødme bumser eller andet med din concealer.

Trin 1

Lad altid din makeup lande på fugtmættet hud – masser din hudpleje godt ind i huden for at undgå, at den suger din concealer. På den måde undgår du tørre pletter, og at makeuppen bliver "kedelig".

Trin 2

Varm produktet op, så det har hudtemperatur – brug fingrene eller pensel, og arbejd concealeren godt ind i huden.

Start med en mængde på størrelse med et synålshoved, og byg det op med en lille bitte smule ad gangen, og tilfør derefter. Man skal bruge så lidt som muligt, fordi concealer er pigmenteret.

Trin 3

Udover mørke rande, bumser og rødme kan du også bruge en concealer ved næsefløjene, mundvige, under brynet for at understrege formen og på toppen af øjenlåget ved vippekanten, der hvor der typisk er tydelige blodårer – det gør en stor forskel.

Du kan også med fordel bruge en concealer til at neutralisere hudens naturlige undertoner på læber og øjenlåg før læbestift eller øjenskygge.

Makeupfarverne får på den måde et neutralt underlag og vil derfor stå med sin originale farve. Ekstra plus – det gør, at læbestiften og øjenskygge også holder bedre.

Læs også