https://imgix.femina.dk/2022-09-02/Capture_0.JPG
Skønhed

"Det her læbestift-trick deler jeg med alle, jeg kender"

30. november 2022
Af Julie Kraase Brandt
Foto: Screenshot fra Christy Turlingtons Instagram
Makeupartist Vilde Feste afslører, hvilken læbestift der holder bedst. Og den begynderfejl, de fleste af os begår ...

Du har besluttet at tage rød læbestift på. Good for you.

Men inden du maler dine læber røde, er det en god idé at vide, hvilken type læbestift der er allerbedst for dig.

Og hvordan du får læbestiften til at holde så længe som muligt.

Derfor har vi allieret os med makeupartist Vilde Feste, der er Senior Artist hos MAC.

Hun deler sine syv bedste tip til, hvordan du får røde læber, der vækker opsigt – og som holder til både middag, drinks og ... kys.

1. Hvordan finder jeg den perfekte røde farve?

Der findes en million forskellige røde farver, så det kan være svært at vælge den rigtige. Men der er ifølge Vilde Feste et par tommelfingerregler, du kan følge.

– Jeg plejer at sige, at en varmere orangerød er god om sommeren, hvor man ofte har fået farve i kinderne, og en koldere pink-rød til vinter, som samtidig snyder tænderne hvidere. Den klassiske postkasserøde er også altid en god start – den er flatterende til alle hudtoner.

2. Jeg vil gerne bruge læbestift, men orker ikke at rette den til hele tiden. Tips?

– Skrub læberne med en læbeskrub, så du har en helt glat overflade, før du går i gang. Brug derefter en primer lavet til læberne og påfør så en lipstain (flydende pigment) eller en mat læbestift – de holder bedst.

– Lad den sidde lidt, før du blender den ud med en finger. Det giver en naturlig blød og holdbar farve. Du kan også med fordel bruge en vatpind til at bløde læbestift-kanten op, så den ikke er så “perfekt” og skarp, men mere naturlig.

3. Hvordan lægger jeg en snorlige, mat læbefarve, der holder?

– Skal dit look være skarpt, så brug en lipliner på hele læben – ikke kun i kanten – og læg så læbestiften over. En supermat flydende læbestift holder bedst og har kun brug for minimal touch-up.

4. Dit bedste tip til nybegynderen?

– Hvis du skal prøve røde læber for første gang, så tag den på nogle timer, før du skal ud. På den måde har du tid til at vænne dig til at se dig selv med farven på og blive komfortabel med den. Vælg en rød farve, som du øjeblikkeligt kan lide – det er det bedste tegn på, at den klæder dig.

5. Er der noget jeg skal undgå, når jeg bruger læbestift?

– Undgå generelt for meget makeup på øjnene og huden. Røde læber ser altid bedst ud med en naturlig frisk hud og neutrale øjne, så læbestiften er i fokus – masser af glød og en frisk naturlig farve i kinderne.

6. Dit bedste trick til røde læber?

– Når man bruger mat læbestift, holder den rigtig godt, men jeg kan ikke lide fornemmelsen af tørre læber. Derfor bruger jeg altid en lip primer oven på læbestiften i løbet af dagen. Primeren er mat, men giver fugt, og udjævner farven og teksturen. Det er mit absolutte go to-trick, som jeg deler med alle, der elsker en mat finish.

– Skal din læbestift være glossy eller cremet, kan du med fordel bruge en lipliner i kanterne af læben til at forsegle farven. Ud over at bruge et par gode lag læbestift, er der ikke noget magisk trick, som vil få cremet læbestift til at holde hele dagen. Du er nødt til at opfriske den løbende.

7. Er der en begynderfejl, som alle laver?

– En klassisk begynderfejl er at glemme at opfriske læbestiften i løbet af dagen eller aftenen. Når du bruger læbestift, er du nødt til at tjekke op på den, f.eks. efter du har spist eller drukket. Så husk altid et lille spejl og en vatpind i tasken, så du nemt kan friske den op.

Læs også