Test

Vi har grædt os igennem (og testet) fire vandfaste mascaraer – så du ikke behøver

7. januar 2022
af Julie Kraase, Redaktionen
Foto: Giphy, PR
Den bedste vandfaste mascara? Vi har testet fire vandfaste mascaraer, så du kan blive klogere på, hvilken mascara der holder til tårer og regnvejr.

Har du planlagt en tur på stranden, skal du til en fest (med gode, tårefremkaldende taler), eller har du blot planer om at sætte en god, klassisk tudefilm på skærmen?

Så er denne test helt sikkert noget for dig.

For der er ikke noget værre en klistrede vipper og en ødelagt makeup, fordi tårerne triller ned ad dine kinder.

Derfor kan en vandfast mascara være den rette løsning, uanset om det er glædes- eller ulykkestårer, du render ind i.

Men hvilken en skal du vælge? Vi ved, at det kan være svært at finde den helt perfekte vandfaste mascara, der holder, hvad den lover – nemlig at holde til fugt og vand.

Derfor har vi testet fire vandfaste mascaraer. Og vi har ikke blot testet mascaraerne, men vi har også på sin vis grædt os igennem dem for at teste, hvor vandfaste de egentlig er – så du ikke behøver.

Nedenfor deler vi vores bedømmelse af de vandfaste mascaraer og den tilhørende anekdote, hvor de skulle bestå deres test.

Test af vandfast mascara

1. Vandfast mascara fra Clarins

Wonderperfect Mascara 4D Waterproof, Clarins, 230 kr.

vandfast

Testet af: Rita Gunnarsdóttir Dam, digital redaktør

– Dette vandfaste vidunder sørgede for dramatiske (og ikke klumpede) vipper på min 30-års fødselsdag i Paris. Selv ikke et lille regnskyl gav mig sorte mascara-pletter under øjnene. Win.

– Min fødselsdag førte hverken til glædes- eller ulykkestårer, så jeg lavede den ultimative Niagara Falls-test ved håndvasken. Selv med massive mængder vand plasket ind i øjnene, hang mascaraen stadig fast på vipperne. Mascaraen giver ret fyldige vipper, så den egner sig bedre til fest end til hverdag. But it’s a keeper!

2. Vandfast mascara fra Maybelline

Lash Sensational Sky High Mascara Waterproof, Maybelline, 90 kr.

vandfast mascara

Testet af: Maja Nygaard Bruun, studentermedhjælper SEO

– Denne vandfaste mascara har mere end bare reddet mig, når eksamenspresset blev for stort, og jeg har siddet i et større mentalt sammenbrud med hovedet i hænderne, hvor tårerne ikke er blevet holdt tilbage.

Lash Sensational Sky High-mascaraen har altid bestået den ultimative prøve med ingen sorte kinder!

3. Vandfast mascara fra Max Factor

Divine Lashes Waterproof, Max Factor, 150 kr.

vandfast mascara

Testet af: Signe Bertram, journalist

– Til dagligt bruger jeg ikke vandfast mascara, fordi jeg er for doven til at fjerne det igen. Men ved specielle lejligheder (hvor jeg forudser, at der skal grædes igennem), finder jeg den vandfaste frem.

– Et eksempel kunne være, da jeg skulle i biografen og se den nye James Bond – med en date. Det er bare ikke så fedt at sidde med sorte striber under øjnene, når lyset tænder. Divine Lashes klarer jobbet uden at løbe, og uden at vipperne klistrer sammen.

Men den skal lige have et par lag, før mine vipper får den fylde, jeg godt kan lide.

4. Vandfast mascara fra Rimmel

100 % Waterproof Mascara, Rimmel, 70 kr.

https://imgix.femina.dk/2022-01-04/rimmel_london_2_vandfast_mascara_0.jpg

Testet af: Bonna Haagen, journalist

– Du behøver hverken at være fraskilt eller mor for at græde til Adele. Rimmel Londons 100 % Waterproof Mascara er nem at lægge jævnt og levede op til sit navn, da jeg græd mig igennem sange om et fejlslagent ægteskab.

Slanke, sorte vipper, der kan klare en tudetur.

Tip til at fjerne vandfast mascara

Det kan være svært at få din vandfaste mascara af, hvis du ikke normalt har produkter til dette.

Er du løbet tør for makeupfjerner til vandfast mascara, så brug enten vaseline eller olivenolie, som smører vipperne, så mascaraen er legende let at få af.

Læs også