lægge makeup
Skønhed

5 ting, makeupartisten ville ønske, du gjorde noget mere

27. oktober 2021
af makeupartist Pernille Buhl. Udgivet første gang 27. september 2018
Foto: Shutterstock
Makeupartist Pernille Buhl guider her til, hvordan du forskønner dit ansigt. Samt giver inspiration til, hvordan du bør lægge makeup, så det passer til dig.

I en verden af highlightere, serums, cremer, øjenskygger, concealere og alskens andre skønhedsprodukter kan det være svært at begrænse sig, når du skal vælge, hvad du vil forskønne dig selv med.

Vi har spurgt makeupartist Pernille Buhl, hvad hun ville ønske, at vi gjorde mere, når vi skal lære at lægge vores makeup.

5 ting, en professionel makeupartist mener er vigtigt, når du skal lære at lægge makeup

1. Lægge makeup efter din alder

Der findes et utal af how-to guides til, hvordan du skal lægge din makeup, og hvilke produkter du skal bruge. Men det er ofte nogle meget unge piger, der laver disse guides, og valget af produkter og mængden er naturligvis også derefter.

Man kan derfor godt ende med at føle, at man enten ikke kan finde ud af det, eller at man bare ikke har gjort det godt nok.

Men husk at lægge makeup efter din alder! Jo ældre du bliver, jo flere linjer får du nu engang, så en fuldfed foundation, en hård contouring og store mængder highlighter kan komme til at ligne en stor kage i dit ansigt.

Alt for meget øjenskygge og eyeliner sætter sig i linjerne og ruller rundt på øjenlåget. Så husk at være selektiv, og kig på din alder, når du vælger produkter.

makeup

2. Lægge din highlighter rigtigt

Denne kategori lægger sig lidt op ad den forrige. På de mange videoguides ser man ofte, at highlighteren lægges på næseryggen, og det er også helt rigtigt – det ses dog også, at den lægges ned på næsetippen og det er den store fejl.

Hvis du lægger lys og shine på din næsetip, så ser det ud som om, du sveder, og det er jo ikke meningen. Stop derfor din highlighter lige inden næsetippen, så den giver den rigtige effekt, nemlig at lysne og fremhæve.

3. Bruge færre produkter

Rens, serum, fugt, primer, foundation, contour… jeg kan blive ved med at remse produkter op. Men hvem har egentlig tid til at lave det helt store makeover på sig selv hver morgen? Og er det pænt?

Bare fordi udvalget er der, er det ikke ens betydende med, at du skal bruge hvert eneste produkt, der findes på markedet. Vælg nogle stykker ud, som du øver dig i at lægge pænt.

4. Ikke at ”overgøre”

Mange bruger en masse renseprodukter i håb om at få den helt perfekte hud, men ender i stedet med en hud, der ikke er pæn. Har du styr på, hvad dine produkter indeholder?

Er der for meget syre i for mange af dine produkter? Det vigtige er, at du passer på din hud, mens du renser, så hvis der er syre i alle dine produkter, så bliver det for meget for huden.

Husk, at med en god rensevand og en god fugtcreme kan du komme rigtig langt.

5. At være tilfreds med det, du har

Skønhed er en ting, som de fleste af os går op i. og man kan så let blive opslugt i, hvad andre har, og hvordan de ser ud. Men vi skal alle sammen være bedre til at sætte pris på det, vi har.

Vi kan ikke lave om på det, men vi kan fremhæve alle vores gode sider. Tal med ekspedienten, der hvor du køber skønhedsprodukter, så du er sikker på, at de produkter du køber, er rigtige for dig, og du ikke bare køber dem, fordi det er noget, andre gør.

Læs også