Læbestift-guide: Sådan lægger du en læbestift, der holder
Skønhed

Læbestift, der holder all night long? Med et par simple tricks KAN det lade sig gøre

27. oktober 2021
af Redaktionen
Foto: Unsplash
Vil du lægge en læbestift, der holder og ikke smitter af? I denne guide får du tre makeupartisters bedste råd til, hvordan du får læbestiften til at holde hele dagen – og natten.

Læbestift på læberne er skønt, men ikke altid uden udfordringer.

Det kan være vanskeligt både at lægge læbestift, men også sørge for den holder (og ikke smitter af).

I denne guide har vi samlet de mest typiske spørgsmål og problemer med læbestift, og fået de bedste råd fra makeupartisterne selv til, hvordan du lægger den perfekte læbestift og retter op på den, hvis det går galt.

Hvordan undgår jeg at få læbestift på tænderne?

– Modeltricket med at sutte på en finger lige efter du har taget læbestift på, virker hver gang! Alt det, der ville ende på tænderne, ender på fingeren, siger Sidsel Marie Bøg.

Hvordan holder jeg læberne bløde, fri for tørre flager?

– Brug lidt af din ansigtsskrub over læberne, når du alligevel bruger den i ansigtet, eller skrub med en blød tandbørste direkte på læberne. Og top så med læbepomade, siger Marie Thomsen.

Hvordan vælger jeg den rigtige farve?

– Tag ned i en butik, og prøv alle de farver, der tiltaler dig, og vælg så den, du selv synes er flot. Idéen om, at du kun må vælge bestemte farver ud fra din hudtone eller øjenfarve, synes jeg er forældet. Det, der føles rigtigt, ER rigtigt for dig, siger Marie Thomsen.

Læbestift-guide: Sådan får du din læbestift til at holde

Hvordan sikrer jeg maksimal holdbarhed?

– Ingen læbestift holder perfekt uden små tilretninger i løbet af dagen – sådan er det – men de tørre, matte læbestifter holder bedre end de cremede, fordi de er mindre “levende” på huden, siger Marie Thomsen.

læbestift farver

Jeg har fået tegnet uden for læben – hvordan retter jeg bedst?

– Dyp en vatpind i en micellarvand (rensevand, red.), og før den langs læben for at stramme kanten op, siger Sine Ginsborg.

Hvordan undgår jeg, at læbestiften løber?

– Udover en god lipliner langs kanten er et godt trick også først at lægge et lag læbestift, så bruge en lille smule pudder på læben – kan være en fast eller løs – og så toppe med et lag læbestift ovenpå.

– Det fikserer læbestiften og intensiverer faktisk også farven, så det er et trick, man får meget ud af, siger Sine Ginsborg.

Læbestift no-go?

– Lad den altid lande på bløde læber. Det er ikke pænt, hvis læbestiften hænger ud over det hele eller sidder på tørre, skallende læber. Det kræver engagement at have flot læbestift på, siger Sidsel Marie Bøg.

Hvordan lægger jeg læbestiften flot på amourbuerne?

– Påfør læbestiften i to træk, fra mundvig til den ene amourbue, og fra den anden mundvig til den anden amourbue, så begge sider mødes til sidst. Jeg ved ikke præcis, hvad det er, der sker, men du får flotte buer ved at gøre det på den måde frem for at påføre læbestiften i et træk, fra mundvig til mundvig, siger Sine Ginsborg.

Læs også