Foundation
Skønhed

Bruger du også alt for meget foundation? Makeupartisten afslører her sine bedste tricks

24. august 2022
Af Julie Kraase Brandt
Foto: Unsplash, Imaxtree
Din foundation skal matche din hudtone – hverken gøre den mørkere eller lysere. Og så skal du bruge langt mindre, end du (måske) tror. Her får du makeupartisten Sine Ginsborgs bedste råd til foundation-succes.

Foundation behøver ikke at være svært, men det kan det hurtigt blive, når der skal tages stilling til alt fra farvevalg til, hvor meget du skal bruge og ikke mindst - hvordan du skal bruge den.

Vi har derfor bedt en af landets dygtigste makeupartister, Sine Ginsborg, om en hjælpende hånd udi foundation.

1. Sådan vælger du den rigtige farve

En foundation skal hverken farve dig mørkere eller gøre dig lysere, den skal matche din hud så godt som muligt, forklarer makeupartist Sine Ginsborg og tilføjer: Vil du være brunere, så skal du bruge en bronzer.

Så langt så godt.

Når du vil finde en foundation, anbefaler Sine Ginsborg tre trin:

Trin 1: Find din hudtone - din hudtone er den, hvor du afgør, hvor lys eller mørk din hud er, og det er som regel det, der er tallet på din foundation.

Trin 2: Er din undertone i huden kold, varm eller neutral? Er du gul (kold) eller rød (varm) i huden eller kan du ikke rigtig tage stilling (neutral)? Og det er oftest det, der er bogstavet på din foundation: C for cold, w for warm og n for neutral.

Trin 3: Prøv den i praksis nederst på din kind, hvor du har den mest neutrale farve. Og altid i dagslys. Er du i en butik, så prøv den, lån et lille spejl og gå udenfor.

2. Hvor meget foundation skal jeg bruge?

Det kommer selvfølgelig an på hvad dit behov er, men jeg kan bedst lide at tage så lidt på som muligt og give det flere lag, fordi jeg er altid bange for at komme for meget på.

Foundation

Det er altid nemmere at komme mere på end at fjerne noget.

Så jeg vil altid tage en lille smule og bruge et par enkelte fingre i stedet for at komme det i hele hånden eller på alle fingrene.

3. Sådan bruger du den

Jeg er fortaler for, at du kun bruger foundation der, hvor du har behov for det.

Du skal se efter, hvor der enten er noget rødt, eller hvor det ser ud som om, du er mørkere, f.eks. omkring næsen, ved hagen eller i panden, og så lægger du foundation der.

Hemmeligheden er at finde en farve, der passer godt til din hud, så den kan bruges, hvor som helst i ansigtet uden, at du behøver gøre det over det hele.

Makeupartistens bedste trick

Når du bruger dine fingre til at påføre foundation, så er de varme og det gør, at du kan arbejde din foundation meget bedre ind i huden, hvis du vil have et naturligt look.

Bruger du en pensel, vil din foundation lægge sig lidt mere ovenpå huden, og derfor syne mere dækkende. Du bestemmer.

Læs også