mørbrad
Mad

Mørbrad med rødkålssalat og brunede kartofler

10. september 2009
af Lone Kjær
Mørbrad er perfekt, hvis du skal lave lækker mad til dine gæster - her får du en lækker opskrift med rødkålssalat og brunede kartofler som tilbehør.

Tid: 1 time
Den saftige og velsmagende helstegte svinemørbrad får lidt smag af jul med rødkålssalat og brunede kartofler. Forbered så meget som muligt, inden gæsterne kommer, så får du også tid til at nyde aftenen.

Prøv også asiatisk rødkålssalat med ris

Det skal du bruge til mørbrad med rødkålssalat og brunede kartofler

800 g aspargeskartofler
1 svinemørbrad, ca. 600 g
1 spsk soltørrede tomater
2 spsk tørret basilikum
1 spsk groft salt
1 spsk rapsolie

Rødkålssalat:
½ lille rødkål på ca. 500 g
1 dl cheasy fraiche 9%
2 spsk let mayonnaise
3 kviste frisk mynte
Salt og peber
1 granatæble
100 g sukker
1 spsk rapsolie

Prøv også: Mørbrad mafioso

Sådan laver du mørbrad med rødkålssalat og brunede kartofler

1. Kog kartoflerne lige netop møre, pil dem og afkøl.

2. Afpuds svinemørbraden. Hak de soltørrede tomater meget fint og vend dem med tørret basilikum og salt. Bred krydderblandingen ud på et stykke bagepapir.

3. Varm olien på en pande og brun mørbraden. Tag kødet af panden og vend det i krydderiblandingen, så den fordeler sig jævnt. Læg kødet i et ovnfast fad og steg ved 175 grader i ca. 30 min. Pak kødet ind i stanniol og lad det hvile ca. 10 min.

4. Snit kålen fint på en foodprocessor. Rør cheasy fraiche med mayonnaise og hakket mynte. Smag til med salt og peber og vend dressingen i kålen.

5. Halvér granatæblet og skrab kerner og saft ud over kålsalaten.

6. Smelt sukkeret på en slip-let-pande og tilsæt olien. Vend forsigtig kartoflerne i karamelmassen. Skru ned for varmen, og brun kartoflerne under omrøring.

7. Skær den færdige mørbrad i skiver og servér rødkålssalat og sukkerbrunede kartofler til.

Energi pr. person 600 kcal. Fordelt på:
protein 20%
kulhydrat 53%
fedt 27%

Prøv også: Helstegt mørbrad med fyld af valnødder og svesker

Læs også