lammekølle med hvidløg og salvie
Aftensmad

Lammekølle med hvidløg og salvie

10. august 2022Opdateret 4. april
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Bjørn Jakobsen.
Lammekølle med hvidløg og salvie er en skøn steg, der er nem at lave og perfekt at servere, når du får gæster.
6 personer
Tid i alt 1 t og 45 min

Det skal du bruge til lammekølle med hvidløg og salvie

  • 1 lammekølle, ca. 1,8 kg
  • 1 lille bdt. salvie
  • 5 fed hvidløg
  • Salt, peber
  • Olivenolie
  • Kødsnor

Myntedip

  • 500 ml græsk yoghurt 10%
  • 8 spsk hakket frisk mynte
  • 6 fed knust hvidløg
  • Salt, peber

Sådan laver du lammekølle med hvidløg og salvie:

  1. Krydr din lammekølle med salt og peber, skær små lommer i kødet og prop halve hvidløgsfed i.
  2. Fordel salvie på lammekøllen, krydr med salt og peber og snør kødet med kødsnor.
  3. Læg den krydrede kølle på en rist og smør kødet ind i olivenolie, salt og peber.
  4. Steg lammekøllen ved 200 grader i 25 min., dæmp varmen til 170 grader og steg kødet yderligere ca. 60 min.
  5. Tag den færdigstegte steg ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter, inden kødet skæres i skiver.

Sådan laver du myntedip

Læs også