Brændenældesuppe
Mad

Brændenældesuppe

22. marts 2023
af Lynn Andersen
Foto: Bjørn Jakobsen
Brændenældesuppe smager utrolig godt. Den har en mild og krydret smag. Brændenælder vokser om foråret og sommeren, og det er specielt de helt nye skud, som egner sig rigtig godt til suppen.
Tid i alt 20 min

Brændenældesuppe

  • 150 unge skud eller topskud og blade fra brændenælder
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1 l hønsebouillon, evt. hjemmelavet
  • Flutes

Sådan laver du brændenældesuppe

Vi anbefaler, at du bruger handsker, når du skal plukke og forberede brændenælderne, så du ikke brænder dig.

  1. Skyl brændenælderne og pil bladene af stænglerne.
  2. Pil og hak løgene fint.
  3. Opvarm olie og svits løgene heri i 1-2 min.
  4. Tilsæt brændenælderne og rist videre 1-2 min., inden bouillonen tilsættes.
  5. Kog suppen i 10 min., inden den serveres med flute.

Er brændenældesuppe sundt?

Brændenælder indeholder utrolig mange vitaminer. De er med til at øge blodcirkulationen og stabilisere blodsukkeret. Og så indeholder brændenælder endda mere jern end spinat. Brændenældesuppe gør sig derfor som en sund næringskilde.

Hvis du brænder dig på brændenælderne

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod brændenælderne, fx med handsker, når du skal lave suppen. Skulle uheldet være ude, og du brænder dig, så er der her et par tips til, hvad du kan gøre.

  1. Skyl det brændte område med koldt vand. Det opløser giften og svien skulle gerne forsvinde hurtigt.
  2. Du kan skrabe de små hår væk, fx med et kreditkort
  3. Brug dit eget spyt, da det er let basisk og kan have en lindrende effekt

Få flere lækre suppeopskrifter her:

Læs også