Filodejstarteletter med hønsekød og grønne asparges
Lav tarteletter i en let og dekorativ udgave ved at bruge papirtynd fillodej, der bliver knasende sprød i ovnen. Her får du opskriften på filodejstarteletter med hønsekød og grønne asparges
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Lav tarteletter i en let og dekorativ udgave ved at bruge papirtynd fillodej, der bliver knasende sprød i ovnen. Her får du opskriften på filodejstarteletter med hønsekød og grønne asparges
7 min4 personer
Tid i alt 47 min
DET SKAL DU BRUGE
4 ark fillodej
2 spsk. olivenolie
12 faste muffinforme
HØNSEKØDSFYLD
4 kyllingebrystfileter
1 l hønsebouillon
20 g smør
2 spsk. hvedemel
2 dl piskefløde
saft af ½ citron
1 bundt grønne asparges
salt og friskkværnet peber
GRØN SALAT
1 hovedsalat
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
1 håndfuld skovsyre
1 bundt ærteskud
Annonce
Opskrift - sådan laver du filodejstarteletter med hønsekød og grønne asparges
1. Tænd ovnen på 180°. Fold fillodejen ud, og del hvert ark i 6 lige store stykker. Pensl hvert stykke med olie. Læg dernæst stykkerne sammen 2 og 2, så de danner en stjerne. Læg forsigtigt hver ”fillodejsstjerne” i en muffinform, så du får 12 tarteletter. Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er gyldne og sprøde. 2. HØNSEKØDSFYLD: Læg kyllingefileterne i kogende bouillon i en gryde, så væden dækker kyllingen. Lad det simre svagt under låg i 15 minutter. Sluk for varmen, og lad gryden stå i 10 minutter. Tag kødet op, og gem 3 dl bouillon. Riv kyllingekødet i mindre stykker med 2 gafler. 3. GRØN SALAT: Skyl og pluk salaten. Vend salatbladene i olie, eddike, salt og peber. 4. HØNSEKØDSFYLD, FORTSAT: Smelt smør i en gryde, og rør mel i. Tilsæt bouillonen, en smule ad gangen, under omrøring. Rør fløde i gryden, og smag til med citronsaft. Knæk de træede ender af aspargesene, kassér dem, og skær aspargesene i skrå skiver. Tilsæt dem sammen med trevlet kyllingekød, og lad fyldet simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber. 5. SERVERING: Fordel hønsekødsfyldet i tarteletterne. Pynt med skovsyre og ærteskud, og servér med grøn salat som tilbehør. TIP: Hvis aftensmaden skal hurtigere på bordet, kan du købe tarteletbunde, der allerede er færdiglavede. Få indkøbslisten til hele ugen her