Mad
28. juni 2018

Dampet kylling med urter og græskarkerner

Hvidvinsdampet kylling med flødesauce er en vidunderlig måde at kickstarte ugen på. Her får du opskriften på dampet kylling med urter og græskarkerner
Af: Emma Martiny
kylling

Foto: Winnie Methmann

Hvidvinsdampet kylling med flødesauce er en vidunderlig måde at kickstarte ugen på. Her får du opskriften på dampet kylling med urter og græskarkerner
20 min4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

URTEDRYS

  • 1 dl græskarkerner
  • 1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. persille, dild og purløg
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • 1 tsk. flagesalt

TILBEHØR

  • 1 kg nye kartofler
  • ½ tsk. salt
  • 150 g grønne bønner
Annonce

Opskrift - sådan laver du dampet kylling med urter og græskarkerner

1. URTEDRYS: Hak græskarkerner, krydderurter, revet citronskal og salt fint i en minihakker eller foodprocessor. 2. Tænd ovnen på 180°. Dup kyllingefileterne tørre, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olie over dem, og fordel urtedrysset over. Hæld hvidvin og fløde i bunden af fadet. Sæt det i ovnen i ca. 20 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt. 3. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. Nip enderne af de grønne bønner, og lad dem koge med i gryden de sidste 5 minutter af kartoflernes kogetid. Hæld vandet fra, og læg kartofler og bønner i en skål. 4. SERVERING: Smag saucen fra kyllingefadet til med salt og peber. Servér kyllingefileterne direkte fra fadet sammen med kogte kartofler og bønner. TIP: Har du en rest hvidvin, kan det bruges til at gives saucen ekstra smag. Hvidvinen kan evt. erstattes med 2 dl bouillon og saft af ½ citron Få indkøbslisten til hele ugen her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.