Annonce
Mad
25. marts 2021

Rødbede- og gulerods-crudité

Tyndtsnittede grøntsagsskiver kaldes crudité på fransk. Når du lægger dem i isvand, bliver de supersprøde
Af: Timm Vladimir
Rødbede- og gulerods-crudité

Rødbede- og gulerods-crudité

Foto: Columbus Leth

Tyndtsnittede grøntsagsskiver kaldes crudité på fransk. Når du lægger dem i isvand, bliver de supersprøde
20 min8 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 gulerødder, gerne i forskellige farver
  • 4 rødbeder, gerne i forskellige farver
  • isterninger
  • havesyre, brøndkarse eller andre urter
  • flagesalt

VINAIGRETTE

  • 3 spsk. oliven- eller rapsolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • salt
  • sukker
Annonce

Rødbede- og gulerods-crudité

  1. Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem i så tynde skiver som muligt, helst på kun 1 mm (gøres bedst på mandolinjern).
  2. Læg dem i en skål med vand og isterninger i 20 minutter.
  3. Vinaigrette: Bland olie og eddike, og smag til med salt og et nip sukker.
  4. Servering: Tag grøntsagsskiverne op af isvandet, og tør dem grundigt. Anret dem på et fad; dryp med vinaigrette, og pynt med havesyre eller anden urt. Drys med flagesalt, og servér straks.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Hvad er crudité?

Crudité er en fransk term for rå grøntsager, som typisk serveres som en appetitvækker. Disse grøntsager skæres ofte i stave eller bidder og serveres ofte med en dip eller vinaigrette. Populære grøntsager til crudité omfatter gulerødder, blomkål, agurker, peberfrugter og cherrytomater. Crudité er kendt for at være en sund, frisk og farverig måde at starte et måltid på.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.