
PRØV OGSÅ: Mørbrad i parmasvøb
1. Tænd ovnen på 175°. Puds mørbraden for sener, og skær forsigtigt en lomme ind i kødet på langs uden at skære helt igennem. Læg baconskiver helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten. Fyld mørbradslommen med pesto, og brug baconen til at lukke mørbraden sammen ved at folde skiverne omkring (brug evt. lidt kødsnor til at holde det hele sammen). Steg mørbraden i smør på en pande, indtil den er flot gylden. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter – de sidste 5 minutter på ovnens grillfunktion. Lad mørbraden hvile på køkkenbordet i 10 minutter.
2. KNUSTE KARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, indtil de er akkurat møre. Læg de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Hold rundt om skindet på kartoflerne, og tryk dem flade med en gaffel. Pensl de knuste kartofler med olie, drys med timian og salt, og bag dem gyldne i ovnen i ca. 30 minutter. Drys lidt ekstra timian over før servering.
3. SALAT: Skyl og tør rucola. Dryp med olie og balsamico, og kværn salt og peber over. Servér sammen med knuste kartofler, aïoli og mørbrad skåret i skiver.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Spaghetti med linse-bolognese – få opskriften her
Tirsdag: Sprødstegt kulmule med polenta og spinat – få opskriften her
Onsdag: Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli – få opskriften her
Torsdag: Omvendt toast med pesto og vesterhavsost – få opskriften her