https://imgix.femina.dk/media/article/1515-mad-3.png
Mad

Ovnbagt torsk med sprød linsesalat

8. april 2022
af Susanne Plamqvist
Foto: Henrik Freek Christensen
I denne uge får du 5 skønne retter fyldt med sprøde grøntsager og masser af krydderurter. Her får du opskriften på ovnbagt torsk med sprød linsesalat
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500-600 g torskefilet i et tykt stykke
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olie

LINSESALAT

  • 150 g beluga linser (eller grønne linser fra Puy)
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 syrlige æbler
  • lidt citronsaft
  • 2-3 spsk. friskrevet
  • peberrod
  • 1 lille potte ærtespirer

SENNEPSDRESSING

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

CITRONOLIE

  • 2-3 spsk. olivenolie
  • skal af 1 usprøjtet citron

TILBEHØR

  • evt. godt brød

Peberrod, som du selv river, smager anderledes og meget bedre end den, som kan købes færdig.

1. Linsesalat: Skyl linserne, og kog dem i rigeligt, letsaltet vand i 18 minutter. Afdryp.

2. Sennepsdressing: Bland olie, citronsaft, sennep, knust hvidløg, salt og peber. Vend linserne i dressingen, og lad dem trække i mindst 1 time.

3. Citronolie: Rør olie og fintrevet citronskal sammen, og lad det trække i mindst 1 time.

4. Linsesalat, fortsat: Rens og snit forårsløgene fint. Skræl æblerne, skær dem i grove tern, og dryp med citronsaft. Skræl og riv peberroden fint. Bland det hele med linserne, og smag salaten til. Vend til sidst skyllede ærtespirer i.

5. Skær fisken i portionsstykker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og dryp med lidt olie. Bag fisken i en 220° varm ovn i 8-10 minutter, til den er netop fast. Dryp fisken med citronolie, og servér med linsesalat og evt. godt brød.

Læs også