Mad
20. juli 2016

Lækre rejer

De er magre, smager godt og kan anvendes på mange måder – der er faktisk mange grunde til at spise rejer.
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/article/29_store_rejer.jpg

Foto: Betina Hastoft

Mange forbinder primært rejer med retter som rejecocktail og rejesalat, og det er synd for de lækre, mildtsmagende skaldyr er også fine i varme middagsretter som f.eks. wokmad og som fyld i salater, tarteletter og som pizzatopping.
Rejer er fin kilde til protein og mætter dermed godt. Og modsat proteinet i kød og mejeriprodukter er rejer og skaldyr også fulde af omega-3-fedtsyrer, som beskytter mod hjerte-kar-sygdomme.
Vælg rejer med det blå ”MCS”-mærke, som er din garanti for, at rejerne er fanget bæredygtigt, dvs. man beskytter både havmiljøet og fiskebestanden.

Så tit skal du spise fisk

Rejer i kokossauce

Det tager 15 min. at tilberede retten - og der er nok til 4.
24 store rejer

2 spsk. solsikkeolie
1-2 spsk. rød karrypasta
4 dl kokosmælk
30 g kokosmel
Frisk koriander
1 lime, økologisk eller
ikke overfladebehandlet
Salt, peber
Evt. ris

Sådan gør du:
Pil rejerne og steg dem i olie på en sauterepande i 2 min. på hver side.
Hæld dem i en skål.
Kom karrypasta og kokosmælk på panden og lad det koge ind i 5 min.
Tilsæt kokosmel, hakkede krydderurter og limesaft.
Hæld rejerne i kokossaucen og smag til med salt og peber. Pynt med limeskal og hakkede krydderurter og servér evt. med kogte ris.

Avocadodip med grillede rejer

https://imgix.femina.dk/dessert_pdf_sd.jpg

De små fjordrejer er en stor delikatesser – bl.a. serveret med blødkogt æg, rejebisque og svampe

/opskrifter/forretter/fjordrejer-med-bloedkogt-aeg-rejebisque-og-svampe

Læs også