Så tit skal du spise fisk
foto: Panthermedia
Torsk, tun, laks og makrel. Det er bare et lille udvalg af de mange forskellige slags fisk man kan få fat i herhjemme.
Og faktisk så skal man op at spise 2-300 gram fisk om ugen, hvis man skal nå den anbefalede mængde af fisk, lyder det fra SØNDAGs faste diætist Anne W. Ravn, der arbejder som klinisk diætist på Aarhus Universitetshospital.
Fisk på dåse tæller også
Det betyder, at der enten skal fisk på aftensmenuen to gange om ugen eller at der hver dag skal spises et halvt stykke rugbrød med fiskepålæg.
LÆS MERE: Her finder du fem lækre opskrifter med en masse fisk.
Og for at undgå at køre træt i fisk, så er det bare med at skifte mellem de mange forskellige typer fisk og skaldyr. Og man skal huske at dåsefisk også er fyldt med gode næringsstoffer som jod, selen, D-vitamin, omega 3-fedtsyrer og mere end en snes andre livgivende stoffer.
Gratis sunde tips på facebook?
Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.