https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/34/spis-fisk/fisk-stor.jpg
Krop & velvære

Så tit skal du spise fisk

24. august 2012
af SØNDAGs Sundhedspanel
foto: Panthermedia
Fisk er en rigtig god kilde til en masse næringsstoffer, men hvor meget skal der til før du har fået nok fisk? Få svaret her

Torsk, tun, laks og makrel. Det er bare et lille udvalg af de mange forskellige slags fisk man kan få fat i herhjemme.

Og faktisk så skal man op at spise 2-300 gram fisk om ugen, hvis man skal nå den anbefalede mængde af fisk, lyder det fra SØNDAGs faste diætist Anne W. Ravn, der arbejder som klinisk diætist på Aarhus Universitetshospital.

LÆS MERE: Fiske er fyldt med en masse næringsstoffer. Men er det nok? Find ud af hvilke kosttilskud du skal spise lige her

Fisk på dåse tæller også

Det betyder, at der enten skal fisk på aftensmenuen to gange om ugen eller at der hver dag skal spises et halvt stykke rugbrød med fiskepålæg.

LÆS MERE: Her finder du fem lækre opskrifter med en masse fisk.

Og for at undgå at køre træt i fisk, så er det bare med at skifte mellem de mange forskellige typer fisk og skaldyr. Og man skal huske at dåsefisk også er fyldt med gode næringsstoffer som jod, selen, D-vitamin, omega 3-fedtsyrer og mere end en snes andre livgivende stoffer.

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også