Quinoa, chiafrø og masser af grøntsager giver god fylde, så ingen vil savne kødet i denne lasagne. Her får du opskriften på vegetarlasagne med quinoa
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
4 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
3 auberginer
2 squash
2 gulerødder
salt og friskkværnet peber
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
2 dåser hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
½ l grøntsagsbouillon
2 dl quinoa
1 dl chiafrø
2 spsk. rødvinseddike
250 g lasagneplader
2 kugler frisk mozzarella, i alt 250 g
RICOTTACREME
250 g ricotta
1½ dl mælk
50 g parmesan
1 tsk. friskrevet muskatnød
TIL SERVERING
frisk basilikum
1 bakke grøn salat
Opskrift - sådan laver du vegetarlasagne med quinoa
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Svits dem i olie i en stor gryde.
Skyl auberginer, skær dem i små tern, og lad dem stege med i gryden, indtil ternene er gyldne og møre.
Skyl og riv squash, skræl og riv gulerødderne, og vend begge dele i gryden. Krydr godt med salt, peber, basilikum og oregano, og lad det stege, indtil grøntsagerne falder sammen, og væden er fordampet.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Skyl quinoa grundigt i en sigte, og tilsæt det sammen med chiafrø. Lad grøntsagssaucen simre i 20 minutter, og smag til med rødvinseddike.
RICOTTACREME: Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Tænd ovnen på 200°. Læg et lag grøntsagssauce i bunden af et stort, smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Top med et lag ricottacreme.
Fortsæt med at lægge grøntsagssauce, lasagneplader og ricottacreme i lag, til alt er brugt.
Drys til sidst med mozzarella revet i mindre stykker, og bag lasagnen i 35-40 minutter, til lagsagnepladerne er helt møre.
SERVERING: Pynt lasa-gnen med basilikum, og servér med skyllet grøn salat.
På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.
Er du på udkig efter flere vegetarretter som denne vegetar lasagne? Så se med her: