Vegetarlasagne
Hovedretter

Vegetarlasagne med quinoa

Quinoa, chiafrø og masser af grøntsager giver god fylde, så ingen vil savne kødet i denne lasagne. Her får du opskriften på vegetarlasagne med quinoa

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 løg
4 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
3 auberginer
2 squash
2 gulerødder
salt og friskkværnet peber
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
2 dåser hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
½ l grøntsagsbouillon
2 dl quinoa
1 dl chiafrø
2 spsk. rødvinseddike
250 g lasagneplader
2 kugler frisk mozzarella, i alt 250 g

RICOTTACREME

250 g ricotta
1½ dl mælk
50 g parmesan
1 tsk. friskrevet muskatnød

TIL SERVERING

frisk basilikum
1 bakke grøn salat

Opskrift - sådan laver du vegetarlasagne med quinoa 

1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Svits dem i olie i en stor gryde. Skyl auberginer, skær dem i små tern, og lad dem stege med i gryden, indtil ternene er gyldne og møre. Skyl og riv squash, skræl og riv gulerødderne, og vend begge dele i gryden. Krydr godt med salt, peber, basilikum og oregano, og lad det stege, indtil grøntsagerne falder sammen, og væden er fordampet. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Skyl quinoa grundigt i en sigte, og tilsæt det sammen med chiafrø. Lad grøntsagssaucen simre i 20 minutter, og smag til med rødvinseddike.
 
2. RICOTTACREME: Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
 
3. Tænd ovnen på 200°. Læg et lag grøntsagssauce i bunden af et stort, smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Top med et lag ricottacreme. Fortsæt med at lægge grøntsagssauce, lasagneplader og ricottacreme i lag, til alt er brugt. Drys til sidst med mozzarella revet i mindre stykker, og bag lasagnen i 35-40 minutter, til lagsagnepladerne er helt møre.
 
4. SERVERING: Pynt lasa-gnen med basilikum, og servér med skyllet grøn salat.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tærte med røget hellefisk – Få opskriften her

Tirsdag: Kalkun og spidskål i rød karry – Få opskriften her

Torsdag: Toast med serrano, parmesan og asparges – Få opskriften her

Fredag: Krydder-frikadeller og bulgursalat – Få opskriften her