Hovedretter

Teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado

Den velkendte laks får her et spændende tvist med en let sødlig teriyakisauce, som kan købes i velassorterede supermarkeder. Her får du opskriften på teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado.

Tilberedelsestid: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 lakseside (ca. 650 g)
3 spsk. Teriyakisauce
2 spsk. Sesamfrø

Sort rissalat med rødkål og avocado:

200 g sorte fuldkornsris
400 g rødkål
½ bundt bredbladet persille
3 spsk. Olivenolie
2 spsk. Citronsaft
Salt og peber
1 moden avocado

Opskrift – sådan laver du teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado

Sort rissalat med rødkål og avocado:
Kog ris efter pakkens anvisningen. Skyl dem med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe godt af.

Tænd ovnen på 200°. Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfad med bagepapir i bunden. Hæld teriyaki over, og drys med sesamfrø. Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter afhængigt af tykkelsen. Laksen er færdigbagt, når fiskekødet nemt deler sig i fine flager.

Sort rissalat, fortsat:
Snit rødkål fint. Skyl og hak persillen fint. Bland rødkål og persille med olie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Bland de sorte ris med rødkål og avocado. Servér rissalaten til den bagte laks.

 

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter – få opskriften her

Tirsdag: Koteletter med spinatsalat og grov kartoffelmos med ricotta – få opskriften her

Onsdag: Hakkebøffer med linsesalat og rødbedetzatziki – få opskriften her

Fredag: Bagte søde kartofler med spinat, kikærter og tahindressing – få opskriften her