Hovedretter

Tarteletter med ærter, asparges og rejer

Alle, jeg kender, bliver milde og gode, når de får tarteletter. Det ER en vinder!

(forret til 4)
4 plader butterdej
lidt smeltet smør
1 æg
1 spsk. koldt vand

ENDVIDERE:
2 spsk. smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
salt
250 g grønne asparges
3 dl bælgede ærter
200-300 g pillede rejer, grønlandske eller fjordrejer
lidt plukket dild
peber
citronbåde

Skær butterdejspladerne over, og kom dem i smurte muffinforme eller lignende små forme. Pisk ægget med lidt koldt vand, og pensl butterdejen. Bag dejen ved 200° i 10-15 minutter, eller til den er gennembagt. Tryk den flad i midten, så der er plads til fyld, og tag den forsigtigt ud af formen.
Smelt imens smørret i en gryde. Pisk melet i, og derefter mælken, lidt ad gangen. Lad saucen koge tyk i ca. 10 minutter, og smag til med salt. Tilsæt mere mælk, hvis saucen bliver for tyk. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Snit aspargesene i skrå skiver, og kom dem i saucen sammen med ærterne. Lad det koge op, og smag til.
Anret tarteletterne med stuvede grøntsager, og top med rejer og dild. Krydr med peber, og servér straks med citronbåde til.

Vinforslag: Domdechant Werner Riesling Trocken 2010

Medaljon med lun squashsalat og kryddersmør
 

Hovedretter - til
hverdag og fest
Dejlige desserter og
skønne kager
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk
Læs mere om: