Hovedretter
Syltet torsk med grov mos og bønnesalat
Lad gerne den sukkersaltede torsk trække på køl natten over – og i hvert fald mindst et par timer. Her får du opskriften på syltet torsk med grov mos og bønnesalat
Onsdag, 20. april 2016 - 12:04 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Columbus Leth
Syltet torsk med grov mos og bønnesalat til 4 personer
Tid: 35 minutter
Trækketid, torsk: Mindst 2 timer, gerne natten over. Ovntid: 20 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL SYLTET TORSK
600 g torskefilet med skind
1 spsk. sukker
1 spsk. salt
¼ dl olivenolie
GROV KARTOFFELMOS
4 bagekartofler
3 gulerødder
¼ dl olivenolie
skal af ¼ usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
BØNNESALAT
200 g grønne bønner
400 g små tomater
2 avocadoer
100 g ristede mandler
Opskrift - sådan laver du syltet torsk med grov mos og bønnesalat
1. Syltet torsk: Læg torskestykkerne på et fad med skindsiden nedad, og drys dem med sukker og salt. Stil dem køleskabet i mindst 2 timer.
2. Grov kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand. Skræl og riv gulerødderne fint. Mos kartoflerne med olie, fintrevet citronskal, salt og peber. Vend de revne gulerødder i.
3. Bønnesalat: Nip bønnerne, og læg dem i en gryde med spilkogende, saltet vand i 2 minutter. Afkøl dem med iskoldt vand. Skyl og halvér tomaterne. Halvér avocadoerne; fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en teske i små halvkugler. Vend avocado sammen med bønner, ristede mandler og tomater i en skål.
3. Læg den marinerede torsk med skindsiden opad i et ovnfad, dryp med olivenolie, dæk med bagepapir, og bag torsken i en 90° varm ovn i ca. 20 minutter. Træk skindet af, og servér torsken med bønnesalat og grov kartoffelmos.