

Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål
DET SKAL DU BRUGE TIL SANDWICH
- 3 oksebøffer (entrecote) a 150 g
- lidt olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
SMÅ SYLTEDE TOMATER
- 1 dl eddike
- ½ dl sukker
- 300 g små tomater
MARINERET SPIDSKÅL
- 1 spidskål
- 4 gulerødder
- 4 spsk. af kogelagen fra de syltede tomater
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- 8 store skiver groft brød
Opskrift - sådan laver du sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål
1. Små syltede tomater: Kog en lage sammen af eddike og sukker. Skyl tomaterne; prik dem med spidsen af en urtekniv, og giv dem et hurtigt opkog i lagen. Tag gryden fra varmen, og lad tomaterne stå i lagen, til de skal bruges.
2. Steg bøfferne med fedtkanten nedad på en tør pande, til kanten er flot gylden. Hæld lidt olie på panden, og steg bøfferne i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad dem hvile i 2 minutter.
3. Marineret spidskål: Tag 9 store blade fra spidskålen, og gem dem i en plastikpose til brug senere på ugen. Skær stokken fra spidskålen, og snit resten af kålen helt fint. Skrub eller skræl gulerødderne, og flæk dem på langs. Rør 4 spsk. af kogelagen fra tomaterne sammen med lidt olie. Smag til med salt og peber. Fordel blandingen over spidskål og gulerødder i en skål.
4. Servering: Rist brødskiverne, og læg dem sammen 2 og 2 med spidskål, gulerødder, bøf skåret i skiver og små syltede tomater som fyld.
TIP: Brug gerne gulerødder i forskellige farver.


Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål
