sandwich
Aftensmad

Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål

af Camilla Zarah Lawes 20. april 2016
Foto: Columbus Leth
En god sandwich spækket med grøntsager og kød kan sagtens gøre det ud for et mættende måltid. Her får du opskriften på sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål

Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål til 4 personer

Tid: 25 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL SANDWICH 3 oksebøffer (entrecote) a 150 g lidt olie til stegning salt og friskkværnet peber   SMÅ SYLTEDE TOMATER 1 dl eddike ½ dl sukker 300 g små tomater   MARINERET SPIDSKÅL 1 spidskål 4 gulerødder 4 spsk. af kogelagen fra de syltede tomater olivenolie salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 8 store skiver groft brød   PRØV OGSÅ: Pulled pork sandwich  

Opskrift - sådan laver du sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål 

  1. Små syltede tomater: Kog en lage sammen af eddike og sukker. Skyl tomaterne; prik dem med spidsen af en urtekniv, og giv dem et hurtigt opkog i lagen. Tag gryden fra varmen, og lad tomaterne stå i lagen, til de skal bruges.   2. Steg bøfferne med fedtkanten nedad på en tør pande, til kanten er flot gylden. Hæld lidt olie på panden, og steg bøfferne i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad dem hvile i 2 minutter.   3. Marineret spidskål: Tag 9 store blade fra spidskålen, og gem dem i en plastikpose til brug senere på ugen. Skær stokken fra spidskålen, og snit resten af kålen helt fint. Skrub eller skræl gulerødderne, og flæk dem på langs. Rør 4 spsk. af kogelagen fra tomaterne sammen med lidt olie. Smag til med salt og peber. Fordel blandingen over spidskål og gulerødder i en skål.   4. Servering: Rist brødskiverne, og læg dem sammen 2 og 2 med spidskål, gulerødder, bøf skåret i skiver og små syltede tomater som fyld.   TIP: Brug gerne gulerødder i forskellige farver.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot - Få opskriften her

Onsdag: Syltet torsk med grov mos og bønnesalat - Få opskriften her

Torsdag: Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg - Få opskriften her

Fredag: Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål - Få opskriften her