

Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål
LAMMEKØLLE
- 1 lammekølle, 2.200 g (få slagteren til at fjerne benet)
- lidt olie til stegning
- 4½ dl rødvin
- 3½ dl brun fond
- salt og friskkværnet peber
- 4 stilke timian
- 5 fed hvidløg
OVNSTEGTE RODFRUGTER
- 600 g små kartofler
- 600 g jordskokker
- 3 gulerødder
- salt og friskkværnet peber
RISTET KÅL
- 1 palmekål eller savojkål
- 1 skive rugbrød
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- evt. skovsyre
1. Lammekølle: Brun lammekøllen på alle sider i lidt olie på en stor pande. Læg den i en ovnfast fad, og hæld rødvin og fond ved. Krydr med salt, peber, timian og halverede hvidløgsfed. Læg alufolie over, så det slutter helt tæt om fadet, og steg lammekøllen i en 200° varm ovn i 30 minutter.
2. Ovnstegte rodfrugter: Skræl eller skrub kartofler, jordskokker og gulerødder, og fordel dem i fadet med lammekøllen, når den har stået i ovnen i 30 minutter. Krydr med salt og peber. Sæt fadet tilbage i ovnen, og lad retten stege i yderligere 30 minutter, så lammekøllen får i alt 1 time i ovnen.
3. Ristet kål: Skyl og snit palmekål. Skær rugbrødet i tern, og rist det i 1 spsk. olie på en pande, til det er sprødt. Tag rugbrødet væk fra panden, og rist palmekålen på panden i 1 spsk. olie. Pynt evt. med skovsyre, og servér som tilbehør til lammekøllen og de ovnstegte rodfrugter.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål - Få opskriften her
Tirsdag: Mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot - Få opskriften her
Onsdag: Syltet torsk med grov mos og bønnesalat - Få opskriften her
Torsdag: Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg - Få opskriften her