svinemørbrad
Hovedretter

Svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash og grønkålssalat

De bagte, krydrede græskar mætter på linje med kartofler, og skallen kan sagtens bages med og spises. Her får du opskriften på svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash og grønkålssalat

Svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash og grønkålssalat til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g svinemørbrad
salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie til stegning
 
OVNBAGTE BUTTERNUTSQUASH
1 butternutsquash
¼ bundt rosmarin
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 tsk. tørrede chiliflager
 
GRØNKÅLSSALAT
250 g frisk grønkål
2 æbler
saft af 1 citron
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Svinemørbrad er altid et hit - prøv også mørbrad med ingefær og spinat. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash og grønkålssalat 

 
1. Ovnbagte butternutsquash: Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér butternutsquashen; skrab kernerne ud med en ske, og læg butternutsquashen på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarin groft. Pil og hak hvidløg. Dryp butternutsquashen med olie, og drys med rosmarin, hvidløg og chili. Bag butternutsquashen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er mør. Skær den bagte butternutsquash i skiver.
 
2. Grønkålssalat: Skyl og rib grønkålen, og hak den fint. Skyl æblerne; halvér dem, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde både, og vend dem sammen med grønkålen i en skål. Dryp citronsaft og olie over salaten, og krydr med salt og peber.
 
3. Svinemørbrad: Afpuds mørbraden for sener, og skær den i skiver på ca. 3 cm. Krydr med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Servér mørbraden med butternutsquash og salat til.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Tomatsuppe med selleri, butterbeans og croutoner - Få opskriften her

Onsdag: Savojkåls-wraps med laks og edamamebønner - Få opskriften her

Torsdag: Ribeye med sellerirøsti og blomkålssalat - Få opskriften her

Fredag: Bagt Kyllingebryst og spinatsalat med syltet ingefær - Få opskriften her