Hovedretter

Svampesteg i butterdej

Så snart noget bages ind i butterdej, spiller det hele. Denne labre sag kan sagtens serveres til nogen, der ellers foretrækker kød på tallerkenen. Her får du Timm Vladimirs opskrift på den lækre svampesteg i butterdej.

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 stor pose frisk spinat
1 løg
2 fed hvidløg
15 g smør til stegning
3 stilke frisk rosmarin
4 portobellosvampe
Olivenolie til stegning
Salt og peber
125 g blå ost (f.eks. Saint Agur)
1 rulle butterdej
1 æg

TIL SERVERING

Blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du svampesteg i butterdej

1. Skyl spinaten grundigt. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i smør. Kom spinaten på panden, og steg den med, til den er faldet sammen. Tilsæt lidt finthakket rosmarin. Tag spinaten af panden. Rens portobellovampene, og skær dem i skiver på 1 cm. Steg dem på panden i lidt olie, og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 185° varmluft.

2. Rul butterdejen ud på køkkenbordet. Fordel spinaten i en stribe på midten af dejen, smuldr ost over, og fordel svampene ovenpå. Skær ridser i siderne af butterdejen, og flet dem sammen ind over midten. Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag ”stegen” i ovnen i 25 minutter.

3. Servér den med en god salat.