Mad
16. oktober 2018

Svampetacos med avocado og jalapenos

Kejserhatte er sød musik for smagsløgene, og i samspillet med andre ingredienser smager de helt fantastasik. Drop kødet, og lad svampene være din umamifyldte ven for en aften. Her får du opskriften på svampetacos med avocado og jalapenos
Af: Timm Vladimir
Svampetacos med avocado og jalapenos

Foto: Columbus Leth

Kejserhatte er sød musik for smagsløgene, og i samspillet med andre ingredienser smager de helt fantastasik. Drop kødet, og lad svampene være din umamifyldte ven for en aften. Her får du opskriften på svampetacos med avocado og jalapenos
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 350 g kejserhatte
  • olie til stegning
  • 2 skalotteløg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 tomat
  • 2 spsk. chipotle in adobo (eller anden stærk chilisauce)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen

TIL SERVERING

  • 12 små majspandekager
  • 3 modne avocadoer
  • syltede jalapenos
  • frisk koriander
Annonce

Opskrift - sådan laver du svampetacos med avocado og jalapenos

1. Rens kejserhatte, og skær dem forsigtigt i strimler på langs. Steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter, til de er let gyldne. Tag dem af varmen. Pil løg og hvidløg, og steg dem i lidt olie på panden. Skyl og hak tomaten, og lad den stege med på panden sammen med chilisauce, bouillon og krydderier. Lad det simre i 10 minutter. Tilsæt kejserhatte, og lad dem simre med i 5 minutter ved lav varme. 2. SERVERING: Varm majspandekagerne i ovnen eller på en pande, til de er lune, men også stadigvæk bløde. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Fordel svampene i de lune pandekager, og top med avocado, jalapenos og plukket koriander. PRØV OGSÅ: Tacos med avocado og mango-bønne-salsa (link fjernet)
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.