kylling
Mad

Spyd med orientalsk kylling og gulerodssalat

24. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Appelsinmarinaden giver masser af smag til det lyse kyllingekød. Her får du opskriften på spyd med orientalsk kylling og gulerodssalat
4 personer
Tid i alt 30 min

SPYD MED ORIENTALSK KYLLING

  • 600 g kyllingebrystfilet
  • 8 træspyd

MARINADE

  • 1 spsk. sesamolie
  • saft af 1 appelsin
  • 1 spsk. ristet fennikelfrø
  • saft og skal af 1 limefrugt
  • 1 fed knust hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

GULERODSSALAT

  • 4 gulerødder
  • 4 mørke gulerødder
  • ½ bundt kørvel

KRYDREDE RIS

  • 4 dl kogt ris
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 1 spsk. gurkemeje
  • salt og friskkværnet peber

1. Kylling: Skær kyllingefilet i grove stykker.

2. Marinade: Rør ingredienserne til marinaden sammen. Hæld halvdelen af marinaden i en skål, vend kyllingestykkerne i marinaden, og lad det stå og trække i 15 minutter.

3. Krydrede ris: Kog risene efter anvisningen på pakken. Opvarm en pande med solsikkeolie, og steg gurkemeje og de kogte ris i olien, til de er sprøde.

4. Gulerodssalat: Skræl gulerødderne, og høvl dem i aflange strimler med en tyndskræller. Vend gulerødderne sammen med resten af marinaden, og drys med kørvel. Opvarm en grillpande, så den er godt varm. Sæt kyllingestykkerne på spyd, og grill dem i 5-7 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Servér med gulerodssalat og krydrede ris.

TIP: Spyddene kan laves med svinemørbrad i stedet for kylling.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Muslingesuppe med torsk, grøntsager og frisk pasta - Få opskriften her

Læs også