Annonce
Mad
10. februar 2022

Steak med pomfritter og grillet aubergine

En god bøf må der til også selv om det er onsdag. Her får du opskriften på steak med pomfritter og grillet aubergine
Af: Camilla Zarah Lawes
Steak med pomfritter og grillet aubergine

Foto: Columbus Leth

En god bøf må der til også selv om det er onsdag. Her får du opskriften på steak med pomfritter og grillet aubergine
4 personer

STEAK

  • 1 spsk. paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 oksebøffer a 150 g
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning

GRILLET AUBERGINE

  • 1 aubergine
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk. solsikkeolie

POMFRITTER

  • 4 bagekartofler
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • salt

GRØN SALSA

  • 6 stilke bredbladet persille
  • ½ bundt koriander
  • 1 frisk grøn chili
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

Opskrift - sådan laver du steak med pomfritter og grillet aubergine

  1. Steak: Bland paprika med salt og peber, og vend bøfferne i blandingen. Opvarm en pande med olie, og steg bøfferne i 5 minutter på hver side.
  2. Grillet aubergine: Skyl og skær aubergine i aflange skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove stykker. Pensl grøntsagerne med olie. Opvarm en grillpande med olie, og steg grønt-sagerne i 3 minutter på hver side.
  3. Pomfritter: Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i stænger, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt. Steg kartoffelstængerne i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
  4. Grøn salsa: Skyl og hak persille og koriander. Rens og hak chilien. Vend alle ingredienserne til salsaen sammen.
  5. Servering: Fordel salsaen over grillede aubergine og peberfrugter, og servér som tilbehør til bøffer og pomfritter.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.