lammeculotte
Aftensmad

Lammeculotte og grillet grøntsagssalat

af Camilla Zarah Lawes 25. februar 2016
Foto: Columbus Leth
Lammeculotte er et godt alternativ til lammekølle og skal kun have kort tid i ovnen. Her får du ospkriften på lammeculotte og grillet grøntsagssalat

Lammeculotte og grillet grøntsagssalat til 4 personer

Tid: 35 minutter. Ovntid: 15 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL LAMMECULOTTE 600 g lammeculotte   GRILLET GRØNTSAGSSALAT 1 squash 1 aubergine salt 1 hjertesalat 16 små tomater 150 g feta   MARINADE 2 spsk. solsikkeolie 2 spsk. rødvinseddike salt og friskkværnet peber   MYNTEDRESSING ½ bundt mynte 1 spsk. citronsaft 1 spsk. olie 1 spsk. honning   TILBEHØR groft brød   PRØV OGSÅ: Lammeculotte med bønnesalat  

Opskrift - sådan laver du lammeculotte og grillet grøntsagssalat 

  1. Marinade: Rør ingredienserne til marinaden sammen. Pensl lammeculotterne med lidt af marinaden.   2. Grillet grøntsagssalat: Skær squash og aubergine i skiver på 3 mm, og pensl dem med ca. ¹⁄₃ af marinaden. Opvarm en (grill)pande, og steg squash og aubergine godt på begge sider, til de får et flot grillmønster. Læg grøntsagerne over på en tallerken, og krydr med salt. Skyl hjertesalaten, og skær den i tynde både. Skyl og halvér tomaterne. Vend hjertesalat og tomater sammen med de grillede grøntsager, dryp med resten af marinaden, og smuldr fetaen over.   3. Lammeculotte: Opvarm grillpanden igen, og steg lammekødet med fedtkanten nedad, til den er brun. Vend den, og steg i 2 minutter. Steg lammekødet færdigt i en 175° varm ovn i ca. 15 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter, og skær det i skiver.   4. Myntedressing: Hak myntebladene, og rør dem sammen med citronsaft, olie og honning. Fordel myntedressingen på kødet, og anret det på et bræt sammen med den grillede grøntsagssalat og groft brød.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Muslingesuppe med torsk, grøntsager og frisk pasta - Få opskriften her

Tirsdag: Spyd med orientalsk kylling og gulerodssalat - Få opskriften her

Onsdag: Steak med pomfritter og grillet aubergine - Få opskriften her

Fredag: Falafel på pitabrød med rødløg og hvidløgsmyntecreme - Få opskriften her